Taşçılar işbirliğine gidiyor

Bayburtlu taşçılar KOSGEB işbirliği destek programından yararlanacak.

Taşçılar işbirliğine gidiyor
Bayburt Postası - 21 üyesi ile faaliyetlerini sürdüren Bayburt Taşçılar Mermerciler Üretim Pazarlama Kooperatifi önemli bir projenin altyapısıyla ilgili bilgilendirildi.

Yakın zamanda KOSGEB İl Müdürlüğüne atanan ve Bayburt’ta proje konusuna hakim önemli isimlerden biri olan Mete Emir, bugüne kadar hiç kimsenin yararlanmadığı işbirliği destek programını taşçılara anlattı. 

Bayburt Taşçılar Mermerciler Üretim Pazarlama Kooperatifi Başkanı Celalettin Topyay, KOSGEB İşbirliği Projesi’nden faydalanmak noktasında önemli bir adım atıklarını ve proje hazırlığına başladıklarını belirtti. 

İşbirliği fikrinin KUDAKA’nın Afyon ve Bilecik gezisinde filizlendiğini söyleyen Topyay, “KUDAKA tarafından taşçılar larak Afyon ve Bilecik gezisine götürüldük. O gezide hangi taşçı ile konuştuysak ‘bireysel olarak bu sektörde birşey yapamazsınız, mutlaka birlikte olmanız gerekiyor’ türünden tavsiyelerde bulundular. Biz de oradan dönüşte enine boyuna bu konuyu masaya yatırdık. Şuan için biliktelik sağladık ve projelerle bu fikrimizi hayata geçireceğiz. Projemizi çok yakın zamanda KOSGEB’e sunacağız” dedi.

5 milyon liraya kadar verilen proje desteği sayesinde ortak üretim atölyesi için gerekli iş makinelerinin teminini yapabileceklerini söyleyen Topyay, KOSGEB Müdürü Mete Emir’e kendilerine verdiği destkten dolayı teşekkür etti.

Kooperatif merkezinde yapılan toplantıya Bayburt Ticaret Odası Genel Sekreteri Gökhan Önder Karaoğlu ile kooperatif ortakları taşıçlar katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.