Maliyetini yüksek bulunca kendisi üretti

Bayburt 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi esnaflarından Muhammed Karagöz, kendi imkanları ile plastik yıkama makinesi üretti.

Maliyetini yüksek bulunca kendisi üretti
Bayburt Postası - Bayburt 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi esnaflarından Muhammed Karagöz, kendi imkanları ile plastik yıkama makinesi üretti.

1984 yılından beri Bayburt’ta plastik boru geri dönüşüm imalatı üzerine faaliyet gösteren Bayburt Plastik İşletmecisi Muhammet Karagöz, kendilerine lazım olan plastik yıkama makinesinin piyasa değerinin bir hayli yüksek olduğunu gördüklerini ve makineyi kendileri üretmeye karar verdiklerini belirtti. 

Plastik yıkama makinesinin piyasa değerinin 22 bin lira civarında olduğunu, makineyi kendi imkanları ile 4 bin liraya yaptıklarını belirten Karagöz, makinenin geri dönüşüm özelliği ile çevre dostu bir makine olduğunu kaydetti. 

Makinenin özelliklerinden de bahseden Karagöz, şunları söyledi:

"Makinenin değeri bize göre çok yüksekti ve Bayburt şartlarında bayağı bir zorlanıyorduk. Kendi imkanlarımızla yaptık, bu makinenin geri dönüşümü var. Çevreyi kirletmiyor, ekonomiye katkısı oluyor. İşçi çalıştırıyoruz, devletimize katkısı oluyor. Baştaki kırma bölümüne hurda plastiği atıyoruz, ham madde çıkıyor ve havuza düşüyor, havuzda yıkanıyor, hijyenik ve tertemiz bir şekilde ham madde haline dönüşüyor. Çöpe gidecek malzemeyi biz ham madde olarak yapıyoruz, biz bunu elektrik borusunda kullanıyoruz."


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serdar 8 yıl önce

Tebrik ederim

Avatar
bayburt dernekler platformu-ist 8 yıl önce

seri üretime,geçerse türkiye genelinde satış yapabilir,hatta ihraç,ta edebilir,başarıların
nın devamını yüce Allahtan dileriz.

Avatar
bayburtlu 8 yıl önce

demekki kötü komşu adamaı mal sahibi pahalı araçta insanı mucit yapıyormuş maşAllah suphan Allah

Avatar
Sanatkar 8 yıl önce

Sanatkar böyle bir şeydir herkez sanatkar olamaz.