İki şirketten biri kapandı!

TOBB’un şirket sayılarını içeren 2013 yılına ait aylık ve son 4 yıllık döneme ait verilerine göre Bayburt'ta kurulan her 2 şirketten 1’i kapandı.

İki şirketten biri kapandı!
Bayburt Postası - Bayburt’ta 2010-2013 arası dönemde kurulan her 2 şirketten 1’i kapandı. Son 4 yılda en az şirketin kurulduğu iki ilden biri olan Bayburt, buna rağmen aynı dönemde yine en çok şirketin kapandığı 2 ilden biri oldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2013 yılında kurulan ve kapanan şirket sayılarını açıkladı. TOBB’un şirket sayılarını içeren 2013 yılına ait aylık ve son 4 yıllık döneme ait verilerine göre Bayburt, ilginç bir istatistiğe sahip.

Geçtiğimiz yıl kurulan şirket sayısı sıralamasında 81 ile göre sonuncu olan kentte, 10 şirket açılırken, 5 şirket tasfiye edildi, 6 şirket de kapısına kilit vurdu. Son 3 yıldır Ardahan’dan sonra en az şirketin açıldığı il olan Bayburt’un, aynı sıralamada sonuncu olduğu 2013 yılı içinde kurulan şirket sayısı 10, kooperatif sayısı 2 ve gerçek kişi ticari işletme sayısı 51 oldu. Aynı yıl 6 şirket, 5 kooperatif ve 98 gerçek kişi ticari işletme kapanırken, tasfiye edilen şirket sayısı 5, kooperatif ise 1 olarak belirlendi.

Son 4 yıllık verilere bakıldığında ise tablo tahmin edileceği gibi Bayburt açısından hiç şaşırtıcı değil. 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarının aylık ve yıllık tüm şirket, kooperatif ve gerçek kişi ticari işletmeler ile ilgili istatistiklerini ortaya koyan TOBB verilerine göre, Bayburt’ta 4 yılda toplam 53 şirket kuruldu. Bu süreçte şirketlerden 22’si kapanırken, 32 şirket de tasfiye edildi. En az kurulan şirket sayısı sıralamasına göre 4 yıllık bir dönemin tamamında Ardahan’dan sonra gelen ikinci il olmasına rağmen, açılan şirket sayısına göre de en çok şirketin kapandığı ikinci il olmayı da başardı!

Verilerde dikkat çeken bir başka ayrıntı da gerçek kişi ticari işletmeler ile ilgili istatistikler oldu. Kentte, 2013 yılı içinde kapananların ancak yarısı kadar ticari işletmenin kurulabildiği göze çarptı. Tabloda 81 ilin tamamına bakıldığında ise Bayburt, açılan ticari işletmeden daha fazla ticari işletmenin kapandığı 10 il arasında yer aldı.

TOBB’un son dört yıllık verilerinde, kurulan şirket sayısına göre en çok şirketin kapandığı ilk 10 il sıralaması şöyle:





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt iş adamları platformu 10 yıl önce

Bayburta demiryolu gelmez ise, en sonlarda oluruz, neden mi, üretimin devamı, maliyettir!
en geçerlisi ise ulaşımdır. ama hangisi ekonomik ve geçerli "demiryolu" yetkililere önemle
duyrulur. saygı ile...