Esnaf Odaları'ndan 'Ticaret Borsası' açıklaması

Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin Karaman Erzurum Ticaret Borsası'nın istekleri dışında Bayburt esnafını resen kayıt yapmaları konusunun iptal kararındaki takip edilen süreci açıkladı.

Esnaf Odaları'ndan 'Ticaret Borsası' açıklaması
Bayburt Postası - Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin Karaman Erzurum Ticaret Borsası'nın istekleri dışında Bayburt esnafını resen kayıt yapmaları konusunun iptal kararındaki takip edilen süreci açıkladı.

Karaman, iptal kararının kendi çabaları sonrası alındığını ifade ettiği açıklamasında, " Anlaşıldığı üzere resen kayıtların iptali konusunda Bayburt Esnaf sanatkârlar odaları birliği Başkanlığı üyelerimizin mağdur duruma düşmemesi için gerekli bütün girişimlerde bulunmuş olup yaklaşık on ay boyunca konunun çözüme kavuşması için gerekli kurumlarla irtibat halinde olmuştur. Ayrıca Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği başkanlığımız ve birliğimize bağlı üyelerimizin Bayburt özelinde Ticaret ve Sanayi Odası dâhil hiçbir sivil toplum kuruluşundan herhangi sözlü ve yazılı talebi kesinlikle olmamıştır” dedi.

Karaman, şu açıklamayı yaptı:

“Bilindiği üzere Erzurum ticaret borsası 5174 sayılı yasanın 32. maddesine dayanarak Bayburt esnaf ve sanatkârını resen Erzurum ticaret borsasına kayıt etmişlerdi. Konu ile İlgili olarak 27 Mart 2015 tarihinde Erzurum ticaret borsası Birliğimizden esnaf ve sanatkârımızın isim listesini istemiş bu talepleri birliğimiz tarafından geri çevrilmiştir. Daha sonra 15 Haziran 2015 tarihinde yazmış oldukları yazı ile esnaf ve sanatkârımızı 5174 sayılı yasaya dayanarak resen kayıt edeceklerini bildirmişlerdir. Bunun üzerine birlik olarak 03.09.2015 tarihinde Kendi üst kuruluşumuz olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları konfederasyonu ve Erzurum Ticaret Borsası'nın bağlı olduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne resen kayıt işleminin durdurulması için resmi yazı yazılmıştır. Yine 04.09.2015 tarihinde Erzurum’a gidilerek Erzurum Ticaret Borsası yetkilileriyle karşılıklı görüşme gerçekleştirilmiştir. Resen kayıt yapılan üyelerimiz adına borsaya toplu dilekçeler gönderilmiştir."

"Hiçbir sivil toplum kuruluşundan talebimiz olmamıştır" 

"Bütün bu sürecin sonunda Maliye Bakanımız sayın Naci Ağbal ve Milletvekilimiz sayın Şahap Kavcıoğlun’a birer dosya sunularak konu hakkında bilgi verilmiştir. Sayın Bakanımız ve sayın Milletvekilimiz 04.11.2015 tarihinde birliğimizi ziyaretlerinde bu meseleyi çözeceklerini esnaf ve sanatkârımızın mağduriyetlerin giderilmesi konusunda gerekeni yapacaklarını dile getirmişledir. Anlaşıldığı üzere resen kayıtların iptali konusunda Bayburt Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı üyelerimizin mağdur duruma düşmemesi için gerekli bütün girişimlerde bulunmuş olup, yaklaşık 10 ay boyunca konunun çözüme kavuşması için gerekli kurumlarla irtibat halinde olmuştur. Ayrıca Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı ve birliğimize bağlı üyelerimizin Bayburt özelinde Ticaret ve Sanayi Odası dâhil hiçbir Sivil toplum kuruluşundan herhangi sözlü ve yazılı talebi kesinlikle olmamıştır. Yapılan bütün bu girişimler sonucunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetim kurulu kararı ile resen kayıt işleminin iptaline karar verilip Erzurum ticaret borsasına talimat verilmiştir. Üyelerimizin kayıtlarının iptal edilmesi konusunda birliğimizle irtibata geçmeleri gerekmektedir. Ayrıca resen kayıtların iptal edilmesi konusunda desteklerini esirgemeyen Maliye Bakanımız sayın Naci Ağbal'a, Milletvekilimiz sayın Şahap Kavcıoğlu’na genel başkanımız sayın Bendevi Palandöken'e esnaf ve sanatkarımız adına teşekkür ediyoruz."   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şakaçı 8 yıl önce

bu ne şimdi syn İbrahim yumak açıklama yapıyor esnaf sanatkarlar açıklama yapıyor Allahtan doğru bişe yapıldı sahip çıkanı çok yanlış yapılsaydı kime kalırdı acaba?

Avatar
vahbeni 8 yıl önce

şu işlerde bile birlik olamıyorsunuz işte bayburtun hali

Avatar
Suat 8 yıl önce

ticaret odası siz bize geldiniz demediki. sizin üyelerinizden de bize talep geldi dedi. komik olmayın başkan. tobun kararını ticaret odası değil de sen mi değiştirdin. eden etmiş işte. hayırlı olsun.

Avatar
murat 8 yıl önce

Suat bey cok merak ediyosan yarın esnaf odalarına git kimin değiştirdiğini sana baştan aşağı anlatırlar burda anlatılan kimin iptal ettirdiği değil konunun nasıl geliştiği meseleyi sayın bakan halletmiştir.Kimse üstüne almasın

Avatar
Suat 8 yıl önce

bakan hallettiyse halletti esnaf odası niye rahatsız oldu. hele bayburdun işlerine.

Avatar
murat 8 yıl önce

Suat bey Bayburt medya ile Bayburt sıla daki Tekzip yazısına bak anlarsın ne demek istediğimi