Bölgedeki iftiharımız, Erzurum!

KUDAKA Bölgesi’nde en fazla şirket Erzurum'da, en az şirket Bayburt'ta kuruldu.

Bölgedeki iftiharımız, Erzurum!
Bayburt Postası - TOBB Ocak-Haziran dönemi birikimli kurulan ve kapanan şirket verilerine göre KUDAKA Bölgesi’nde 103 şirket kuruldu. 2013 Ocak- haziran dönemine göre bu yılın ilk 6 altı ayında daha az şirket kurulduğu KUDAKA Bölgesi’nde en fazla şirket Erzurum’da kuruldu. Bölgede kurulan şirket sayısının yüzde 73’üne sahip olan Erzurum’da 75 şirket kurulurken, Erzincan’da 19, Bayburt’ta ise 9 şirket kuruldu.

Kooperatif ve gerçek kişi ticaret işletme sayılarını da güncelleyen TOBB verilerine göre, bölgede yılın ilk yarısında 103 şirket, 7 kooperatif, 234 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Aynı süreçte 44 şirket, 24 kooperatif tasfiye işlemine girerken, 35 şirket, 16 kooperatif ve 125 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetine son verdi.

Öte yandan 2014 Ocak-Haziran arası dönemde Ardahan ile birlikte en az şirketin kurulduğu 2 ilden biri olan Bayburt, kurulan şirket sayısına göre en çok şirketin kapandığı 16 il arasında yer almıştı. Bayburt'ta 6 aylık süreçte 9 şirket kurulurken, 3 şirket de kapandı. Geçtiğimiz yıl aynı süreçte kentte 7 şirket kurulurken, 4 şirket de kapısına kilit vurmuştu.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.