Bayburt'tan 26 şehir, 11 ülkeye doğaltaş ihracatı

Bayburt Doğaltaş A.Ş. Genel Müdürü Nurullah Şentürk, ilk 6 ayda ulaşılan ihracat rakamlarının sevindirici olduğunu söyledi.

Bayburt'tan 26 şehir, 11 ülkeye doğaltaş ihracatı
Bayburt Postası - Nurullah Şentürk, fabrikanın son durumu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, 2018 yılının ilk ayında ulaşılan ihracat rakamlarının sevindirici olduğunu belirterek, “İlk 6 ayda 11 farklı ülkeye ihracatımız olmuştur. Bu ülkeler Arabistan, Katar, Dubai, Ürdün, Kosova, Arnavutluk, Almanya, Amerika, Libya, Rusya ve Irak’tır. Yeni pazarlarla alakalı İsrail ile bağlantı yapılmış numune gönderilmiştir. Bu ürünlerle alakalı siparişler beklenmektedir” dedi.

Dubai’den alınan siparişin sevkiyatı başladı

Şimdiye kadar Bayburt’tan yurt dışına katma değeri mamul ürüne göre düşük olan ham blok ihracatı yapıldığını söyleyen Şentürk, modern üretim yöntemleri kullanan Bayburt Doğaltaş A.Ş.’nin katma değeri yüksek işlenmiş ürün üretimi ve satışı olduğunu kaydederek, Dubai’den aldıkları 8 konteynerlik siparişin ilk konteynerini gönderdiklerini belirtti.



Bölgedeki 17 ocaktan ham blok 

26 il ve 11 ülkeden siparişler aldıklarını, bölgede ise fabrikaya 17 farklı ocaktan ham bloklar geldiğini aktaran Şentürk, “İhracatın yanında iç piyasada 26 farklı şehire Bayburt’ta üretilen mermer ve traverten gönderilmiştir. Fabrikamızın misyonu sadece mermer pazarlamak değil. Bayburt ve komşu illerde bulunan ocakların mermerini de pazarlamak gibi bir misyonumuz var. Bu şekilde toplam 17 ocaktan fabrikamıza ham blok gelmektedir” diye konuştu.

Fabrikanın mermer çeşidi açısından zengin olduğunu ve bu durumun siparişlere olumlu yönde yansıdığını ifade eden Şentürk, “Mermer piyasasında firmaların proje bazlı üretimlere daha fazla ağırlık vermeye başladılar. Bu durum Bayburt Doğaltaş A.Ş. için avantajlı oldu. Çünkü fabrikamızda mermer çeşidi fazla olduğundan, proje firmalarının dikkatini çekiyor. Aradıkları mermeri fabrikamızda bulabiliyorlar. Bunların yanında inşaatların ihtiyacı olan pratik ürünler de üretebiliyoruz. Sujeti ve CNC Makinamızda dekoratif mermer halı gibi çeşitlerde de ürün üretimi yapılmaktadır. Bunların çoğu proje odaklı, mimarların yaptığı çizimlere göre üretiliyor” şeklinde konuştu.

Şentürk, yapılan sevkiyatlarda Bayburt nakliye firmalarının tercih edildiğini belirterek, sevkiyatlarda kullanılan palet ve bundle için alınan ağaçların da Bayburt’tan karşılandığını belirtti. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.