Bayburt'ta 548 metrekare taşınmaz ihale ile satılacak

Türkiye Şeker Fabrikaları 8 şehirde yaklaşık 55 bin metrekare büyüklüğe sahip 16 adet taşınmazın özelleştirme yöntemi ile satılacağını duyurdu.

Bayburt'ta 548 metrekare taşınmaz ihale ile satılacak
Bayburt Postası - Resmi Gazete'de yayımlanan ihale metnine göre ihale pazarlık usulüyle ve Türk lirası üzerinden yapılacak. Gerekli görülürse açık arttırma yöntemine de geçilebilecek. Esentepe Mahallesi'nde yer alan 548 metrekarelik alan 15 Ekim'de açık artırma usulüyle ihaleye çıkıyor. Geçici teminat bedeli ise 23 bin lira.

Türkiye Şeker Fabrikaları (Türkşeker) bünyesindeki 14 şeker fabrikasının geçtiğimiz şubat ayında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satılacağının duyurulması ve nisan ayında ihalelerinin yapılarak özelleştirilmesinin ardından şirkete ait taşınmazlar da satışa çıkarıldı.

14 ŞEKER FABRİKASI İÇİN FİYATLAR AÇIKLANDI

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Türkşeker'e ait 54 bin 934 metrekare alana sahip 16 taşınmaz pazarlık usulüyle ihale edilecek. Satış yoluyla özelleştirilecek taşınmazlar daha önce özelleştirilen 8 şeker fabrikasının bulunduğu illerde yer alıyor.

15 Ekim saat 16'ya kadar teklif verilebilecek gayrimenkullerin satışı için süre, gerekli görüldüğü takdirde uzatılabilecek. Kapalı zarf usulüyle teklif verilecek ihalede görüşmeler pazarlık usulüyle yapılacak ancak ihale komisyonu talep gelmesi durumunda satışı açık arttırma yoluyla yapma yetkisine sahip. 

ORTAK GİRİŞİM GRUPLARI DA KATILABİLECEK

İhaleye girecek kişi ya da kurumlar tekliflerini Türk Lirası cinsinden iletecek ve ihale Türk Lirası üzerinden peşin fiyat esasına göre değerlendirilecek. İhale bedeli peşin ödenecektir.

Yapılan açıklamaya göre, ihaleye ortak girişim grupları da katılabilecek. Satışa konu taşınmazlardan birine teklif verilebileceği gibi ayrı ayrı olmak koşulu ile birden çok taşınmaz içinde teklif verilebilecek. Öte yandan, verilen teklifler herhangi bir şartı içeremeyeceği gibi birden fazla teklif verilmesi halinde bu teklifler birbirleriyle ilişkilendirilemeyecek.

ÖİB, şartname bedelini 200 lira olarak açıklarken, geçici teminat bedelleri de açıklanırken muhammen bedeller belirtilmedi. Satışı yapılacak 16 taşınmaz ve geçici teminat bedelleri Resmi Gazete'de yayımlandığı şekliyle şöyle:

Adana: Tufanbeyli'de 2 bin 692 m2
Bayburt: Merkez ilçede 548 m2
Çorum: Sungurlu'da 3 bin 482 m2 ve Alaca'da 7 bin 994 m2
Edirne: Merkez ilçede 3 bin 1 m2, Keşan ilçesinde 415 m2 ve Uzunköprü ilçesinde 6 bin 477 m2
Erzincan: Çayırlı ilçesinde 2 bin 987 m2
Erzurum: Horasan ilçesinde 3 bin 190 m2, Pasinler Kethuda Mahallesi'nde bin 399 m2 ve 4 bin 349 m2'lik iki ayrı taşınmaz.
Kırşehir: Kaman'da 3 bin 426 m2
Yozgat: Akdağmadeni'nde 5 bin 271 m2, Sarıkaya'da 3 bin 881 m2, Çekerek ilçesinde 712 m2 ve 5 bin 108 m2'lik iki ayrı taşınmaz.

Kaynak: Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 5 yıl önce

Sat baba sat. Üretim yok üretim yok . Nasıl olsa gavur üretiyor.

Avatar
rambo yağız 5 yıl önce

Başka kaldımı batan geminin malları her tarafa yabancıları yerleştirdi bi bayburt kaldı o da oldu yinede koşun seçim zamanı geliyor % 80 ler sizi bekliyor size müstehap çekin cezanızı tr nin en pahalı şehri

Misafir Avatar
sasettin 5 yıl önce @rambo yağız

ziyanı yok iş kur ne güne duruyor ama o çeşmede kurudu

Beğenmedim! (0)
Avatar
mustafa 5 yıl önce

Türkiye Şeker Fabrikaları gayrimenkul satış ihalesini indirdim. Sizin paylaştığınız resimde Bayburt var ancak ihale şartnamesinde görünmüyor. Bayburt ya ihaleden çıkarılmış ya da .....
Gayrı meşru yöntemlerle birisine peşkeş çekilirse ki bunun örneklerini gördük, fitil fitil torununuzun burnundan gelsin.

Avatar
Zahitlii 5 yıl önce

Uçuyoruz köprü ler tüneller yollar 2 milyonluk hava alanı Doktor süz hastaneler yürübe reyiizz 82% yetmez