Bayburt, ihracatta dipten kurtuldu

2012’de en az ihracatın yapıldığı il olarak hiç ihracat yapılmayan Tunceli’nin önünde yer alan Bayburt, geçtiğimiz yıla göre ihracat tutarında düşüş göstermesine rağmen 1 sıra yükselmeyi başardı.

Bayburt, ihracatta dipten kurtuldu
Bayburt Postası - Bayburt, 2013 yılının ihracat iller sıralamasında 79’uncu sıraya yükseldi. 2012’de en az ihracatın yapıldığı il olarak hiç ihracat yapılmayan Tunceli’nin önünde yer alan Bayburt, geçtiğimiz yıla göre ihracat tutarında düşüş göstermesine rağmen 1 sıra yükselmeyi başardı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 2013 yılı verilerini açıkladı. 2013 yılında Türkiye genelinde 145,4 milyar doları bulan ihracatın sadece 206 bin dolarlık kısmı Bayburt'tan gerçekleştirildi. Verilere göre 2010 ve 2011 yılında tarihinde ilk kez 2 milyon doların üzerinde ihracatın gerçekleştirildiği Bayburt’ta 2012’de yüzde 85,7 azalış yaşanırken, tutar ise 2 milyon 460 bin dolardan 353 bin dolara kadar düşmüştü.

TİM’in iller bazındaki verilerine göre 2012’de ihracatı en hızlı düşüş gösteren il olan Bayburt, 2013’te de ihracat tutarının iller sıralamasında 1 sıra yükselmesine rağmen yine en hızlı düşüş gösteren 6 ilden biri oldu. Verilere göre yüzde 98 oranında en hızlı düşüş gösteren il Gümüşhane olurken, bu ili yüzde 83 ile Siirt, yüzde 75 ile Bitlis, yüzde 53 ile Ardahan, yüzde 47 ile Kars ve yüzde 42 ile Bayburt takip etti.

Öte yandan sektörel bazdaki verilere bakıldığında kentin son 1 yılına ait 206 bin dolarlık toplam ihracatı, Almanya, İran ve Lübnan’a yapılırken, bu ihracatın 101 bin doları sadece taşıt araçları ve yan sanayi sektörü tarafından gerçekleştirildi.

TİM verilerine göre ihracatı düşüş gösteren 23 ilin sıralaması şöyle:


Anahtar Kelimeler:
IhracatTİM
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.