2014'ün ihracat şampiyonları: Bayburt ve İstanbul

Bayburt ve Gümüşhane’de ihracat patlaması 2014 yılı sonunda da değişmedi.

2014'ün ihracat şampiyonları: Bayburt ve İstanbul
Bayburt Postası - Bayburt ve Gümüşhane’de ihracat patlaması 2014 yılı sonunda da değişmedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), geçtiğimiz yıl yapılan ihracat verilerini açıkladı. Toplam ihracatın yüzde 4,06 artışla 151,2 milyar dolara ulaştığı ülke genelinde, 81 il içinde en fazla artış Bayburt ve Gümüşhane'de gerçekleşti.

TİM verilerine göre her iki il için ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor. Ekonomik göstergelerde birbirine çok yakın verilerle yer alan iki komşu il Bayburt ve Gümüşhane’de 2014 yılında ihracat patlaması yaşandı. 2012’de Gümüşhane, bir önceki yıla göre ihracatı en hızlı artış gösteren il olurken, Bayburt da ihracatı en hızlı düşüş gösteren il olmuştu. Aynı yıl ihracatı en hızlı düşen iller sıralamasında ilk sırada yer alan Bayburt, Gümüşhane ile birlikte tekrar yükselişe geçerken, bir önceki yıla göre ihracatın en fazla artış gösterdiği il oldu. 

Verilere göre Bayburt, 2014’te ihracatını yüzde 506,31 oranındaki artışla 206 bin dolardan 1 milyon 249 bin dolara çıkarırken, Gümüşhane ise yüzde 470,15 oranındaki artışla 134 bin dolardan 764 bin dolara çıkardı. Bu artışın en büyük nedeni her iki ilden yapılan ihracatın bir önceki yıl çok düşük olması. Artıştaki bu patlamaya rağmen tahmin edildiği gibi tutara göre ülke geneli en düşük paya sahip iller arasında yer alan Bayburt ve Gümüşhane, en az ihracatın yapıldığı ilk 5 il sıralamasında Tunceli ve Siirt'ten sonra gelen iller oldu.

Öte yandan 2014’te Türkiye'nin bütün illerinden ihracat yapıldığı ortaya çıktı. İhracatın en çok yapıldığı il tahmin edildiği gibi 68 milyar dolarla İstanbul olurken, en az yapıldığı il ise 87 bin dolarla Tunceli oldu.

İlgili haber:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vahap kaymakoğlu-gölbaşı 9 yıl önce

avrupadan alınan granit ve mermer hibesi ilen hayata geçmekte olan üretime geçmesi
bayburt için büyük katma değer"ihracaat"olacağı aşikardır,emeği olanları kutlar,,,bir an önce " üretime geçmesi arzumuzdur,saygı ile.

Avatar
vahap kaymakoğlu-gölbaşı-ank 9 yıl önce

mermer granit fabrikasının üretime geçmesinin,ve satış patlaması,ulaşımla olur,!!
en hesaplısı ise " demiryoludur ".!!, yetkililere önemle arz olunur.
"gerekçeli durum ise,maliyete yansırda ondan,!!,saygı ile.

Avatar
MEHMET ŞİMŞEK 9 yıl önce

"BAYBURT HER FORMATTA,SESİNİ DUYURMAKTADIR.!,BU MUNASEBETLE"İNANÇ
TÜRİZMDE,DE"BAYBURT TÜRKİYEDE"İLK ÜÇE "ADAY,!,ZİRA"HOCA AHMET YESEVİ
VE HACI BEKTAŞI VELİ,NİN"SOYU BOYU"HZ.ALİ.R.A.OĞLU"MUHAMMET HANEFİ,DR
"TÜRBESİ*MAKAMI*BALCA*BAYBURTTA "SAYGI İLE.