Kore Gazileri 'Ayla' filmini izledi

Vali Ali Hamza Pehlivan, gazilerle birlikte “Ayla” filmini izledi.

Kore Gazileri 'Ayla' filmini izledi
Bayburt Postası - Bayburt'ta Kore Gazileri, eşleriyle birlikte Kore Savaşı'nda yaşanan bir hikayeden esinlenilerek çekilen Türkiye'nin Oscar aday adayı "Ayla" filmini izledi.

Bayburt Valiliği himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Kore Savaşı’nda anne babasını kaybederek savaşın ortasında kalan küçük bir kız çocuğu ile barış kuvveti olarak Kore’ye giden Türk Astsubayı’nın hikayesinin anlatıldığı “Ayla”nın gösterimi duygu dolu anlara sahne oldu. Filmi Vali Pehlivan ile izleyen Kore Gazileri Kemal Kalacoş ve Halil İbrahim Bayram “Ayla”nın kendilerini Kore Savaşı yıllarına göt​ürdüğünü ve duygu dolu anlar yaşadıklarını ifade ettiler. Kalacoş ve Bayram etkinlik dolayısıyla Vali Pehlivan’a teşekkürlerini iletti.

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe İçgüvenlik Gazileri Kemalettin Şahin, Arif Lüleci, Selami Köksal, Halit Memiş ile Şehit Kardeşi Fehim Okur’da katıldı.

Gösterimin ardından Gaziler ve Aileleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Pehlivan şehit aileleri ve gazilerimizle bir ayara gelmekten her daim onur duyduğunu belirtti.

Etkinliğe, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, Aydıntepe Kaymakamı Selçuk Haskırış, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Cemal Kiper, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Haluk Akkoyunlu, Yurt-Kur İl Müdürü Şerif Bayram ve KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.