"Beyaz Hüzün" filminin ekibi Bayburt'ta çekim yaptı

Sarıkamış şehitlerinin hikayesini anlatan "Beyaz Hüzün" filminin ekibi, Bayburt'ta çekim yaptı.

"Beyaz Hüzün" filminin ekibi Bayburt'ta çekim yaptı
Bayburt Postası - Filmin yapımcı yönetmenleri Kenan Korkmaz ve Suat Ergin ile oyuncular, filmin çekimlerine başladıkları Erzincan'dan Bayburt'un Demirözü ilçesine bağlı Beşpınar köyüne geldi.

Çekimlerde Bayburtlu iş adamı Kenan Yavuz'un, yaklaşık 100 yıllık olan ve zaman içerisinde yıkılan baba evinin yerine o dönemki malzemeler kullanılarak aslına uygun yaptırdığı, elektrik ve suyu olmayan evi kullanıldı.

Filmin yapımcı yönetmenlerinden Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, film içerisinde iç mekan sahnelerinin az olduğunu ancak o dönemi ve o dokuyu yansıtacak iyi mekan bulmak zorunda olduklarını belirterek, Beşpınar köyündeki bu alanın, bu iş için iyi bir plato olduğunu söyledi.

İş adamı Kenan Yavuz'un yeniden inşa ettirdiği bu evin, geçmişin izlerini çok iyi yansıttığını ifade eden Korkmaz, "O dönemi çok iyi yansıtan iç mekanlar burada plato halinde adeta kurulmuş. Bizim için de çok uygundu. Ulaşım olarak bize uzaktı ama değecek bir yer, mekan olduğu için burayı tercih ettik." dedi.

Korkmaz, Sarıkamış'ın daha önce de birkaç filme konu olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Biz fark olacağı düşüncesiyle yola çıktık. Daha çok harici sahnelerin olduğu, asker sahnelerinin kadrajının geniş olduğu, kalabalık olduğu bir sinema filmi olacak. Harici sahneleri çekmek zordur. İç mekanların az olduğu, harici sahnelerin çok olduğu bir sinema filmi olacak. Dondurucu soğukta, karın bağrına düşmüş, kimine göre 36 bin, kimine göre 90 bin, kimine göre daha fazla şehidimizin hatırasını beyaz perdeye doğru aktarabilmek için daha geniş bir perspektiften baktık."

Her kesimden izleyicinin beğeneceği bir sinema filmi olmasını istediklerini kaydeden Korkmaz, "Geniş bir kitleye hakim olsun, geniş bir kitle tarafından beğenilsin istiyoruz ama tabii ağırlıklı olarak daha çok dönem filmlerini takip eden, izleyen, seven bir kitlenin peşindeyiz. O kitleyi mutlu etmek istiyoruz. Dönem filmlerine uzak olan kitleyi de yaklaştırmak, dönem filmlerini de sevdirmek, tarihi filmleri sevdirmek, dolayısıyla tarihimizi sevdirmek amacındayız." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.