‘Beyaz Hüzün’ adlı sinema filmi aralık ayında vizyonda

Kenan Yavuz Kültür Evi ve Etnografya Müzesi’nde de çekimleri yapılan “Beyaz Hüzün” adlı sinema filminin fragmanı yayınlandı, aralık ayında ise vizyona giriyor.

‘Beyaz Hüzün’ adlı sinema filmi aralık ayında vizyonda
Bayburt Postası - 2018 yılında çekimlerine başlanılan ‘Beyaz Hüzün’ adlı Sarıkamış olaylarını konu alan sinema filminin bazı sahneleri Kenan Yavuz Kültür Evi ve Etnoğrafya Müzesi’de çekilmişti.

Çekimlerde iş adamı Kenan Yavuz'un, yaklaşık 100 yıllık olan ve zaman içerisinde yıkılan baba evinin yerine o dönemki malzemeler kullanılarak aslına uygun yaptırdığı, elektrik ve suyu olmayan evi kullanılmıştı.



Filmin yapımcı yönetmenlerinden Kenan Korkmaz, film içerisinde iç mekan sahnelerinin az olduğunu ancak o dönemi ve o dokuyu yansıtacak iyi mekan bulmak zorunda olduklarını belirterek, Beşpınar köyündeki bu alanın, bu iş için iyi bir plato olduğunu söylemişti.

İş adamı Kenan Yavuz'un yeniden inşa ettirdiği bu evin, geçmişin izlerini çok iyi yansıttığını ifade eden Korkmaz, "O dönemi çok iyi yansıtan iç mekanlar burada plato halinde adeta kurulmuş. Bizim için de çok uygundu. Ulaşım olarak bize uzaktı ama değecek bir yer, mekan olduğu için burayı tercih ettik" demişti.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Kenan Korkmaz’ın üstlendiği filmde; Murat Yatman, Duygu Poyraz, Şenol Kara, Edip Tutal, Yavuz Gürbüz ve Ali Poyraz rol aldı.



Filmin Özeti

Ayberk, Büyük Çerkez sürgünü sırasında annesi ile birlikte Anadolu topraklarına sığınır. Fakat kadere boyun eğemez ve annesini bir cami köşesinde kaybeder. Yapayalnız kalan ve Osmanlı topraklarına sığınan Ayberk hayatına bir asker olarak devam etmeye karar verir. Balkan Harbine katılan yenilgiyi acı bir şekilde hisseden Ayberk, Sarıkamış Harekatı için yola koyulur. Onun tek amacı, kendisine bağlı birliği Sarıkamış'a ulaştırmaktır.

Filmin fragmanını izlemek için tıklayınız....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.