Baksı belgeseli Boston'dan ödül ile dönüyor

Kuzey Amerika'da gerçekleştirilen ilk büyük Türk belgesel ve kısa film yarışmasının sonuçları açıklandı. Bu yıl 360 filmin yer aldığı, 44 belgesel ve kısa filmin gösterildiği yarışmada "En İyi Kısa Film Ödülü", yönetmenliğini Emre Kayış'ın yaptığı "Çevirmen"e verildi. "Seyirci Ödülleri"ni kısa film dalında yönetmen Atilla Ünsal'ın "Sonra Uyandım", belgesel film dalında yönetmen Bahriye Kabadayı Dal'ın "Baksı: Ütopyadan Gerçeğe" filmleri aldı.

Baksı belgeseli Boston'dan ödül ile dönüyor
Bayburt Postası - Kuzey Amerika’nın ilk Türk belgesel ve kısa film yarışması niteliğindeki 11. Boston Türk  Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nın  merakla beklenen sonuçları açıklandı.

Jüri üyeliklerini film eleştirmeni Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nin Film Küratörü Carter Long ve Harvard Film Arşivi’nin Kuratörü  Jeremy Rossen gibi film konusunda saygın isimlerin yaptığı yarışmada, seyirciler de “En İyi Belgesel” ve “En İyi Kısa” filmleri belirlemek için oy kullandılar. Yarışma filmleri Boston Güzel Sanatlar Müzesi, Boston Goethe Enstitüsü ve Boston Üniversitesi’nde gösterildi.

Bu yıl 360 filmin başvurusunun yapıldığı ve toplam 44 belgesel ve kısa filmin gösteriminin yer aldığı yarışmada En İyi Kısa Film Ödülü yönetmenliğini Emre Kayış’ın yaptığı “Çevirmen”, En İyi Belgesel Ödülü yönetmenliğini Özlem Sarıyıldız ve Yunus Emre Aydın’ın yaptığı “İstanbul Makamı” adlı filmlere verildi.

Seyirci Ödüllerini kısa film dalında yönetmen Atilla Ünsal’ın “Sonra Uyandım”, belgesel film dalında ise yönetmen Bahriye Kabadayı Dal’ın “Baksı: Ütopyadan Gerçeğe” filmleri aldı.

Baksı: Ütopyadan Gerçeğe / Fragman (TIKLA İZLE)

Ayrıca yarışmada bu yıl da özel mansiyonlar verildi.  Kısa film dalında mansiyona değer bulunan filmler, yönetmen Taylan Mintaş’ın “0Rh-”, Yakup Tekintangaç’ın “Azad”, Mahir Güden’in “Beloved by Britain, Hüseyin Aydın Gürsoy’un “Bir Örümcek Ağı”, Roko Noyan Babataşı’nın “FareWellcome”, Sholeh Zahraei ve Kamil Saldun’un “The Olive Tree at the Border”, Serdal Altun’un “Uçurtma” adlı filmleri oldu.

Yönetmen Bahriye Kabadayı Dal / Röportaj (TIKLA İZLE)

Belgesel dalında  ise yönetmen Çağan Dural ve Ali Uluç Kutal’ın “Aşağı Yukarı Galata”, Yavuz Selim Taşçıoğlu’nun “Dağların Oğlu”, Eytan İpeker’in “İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi”, Aydın Kapancık’ın “Kayıp Vatan”, Mümin Barış ve Reşit Ballıkaya’nın “Rafet’in Çocukları”, Haydar Demirtaş’ın  “Ülkemden Uzakta” ve Baran Vardar’ın “Vefa” adlı filmleri özel mansiyona değer bulundu.

Bu yıl yarışmada  ödül alan filmlerden oluşan bir seçki  Mart 2017’de düzenlenecek olan  16. Boston Türk Film Festivali programında sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Önümüzdeki yıl yarışma  başvurularının 1 Şubat 2017’den itibaren başlayacağı da duyuruldu. Yarışma ve filmler hakkında daha fazla bilgi için: http://www.BostonTurkishFestival.org/competition/
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.