‘Ayla’ Bayburt’ta kapalı gişe oynuyor

Türkiye’nin Oscar adayı yapıtı ‘Ayla’, Bayburt’ta kapalı gişe oynuyor.

‘Ayla’ Bayburt’ta kapalı gişe oynuyor
Bayburt Postası - 1 Aralık günü Bayburt’ta izleyiciyle buluşan ‘Ayla’ filmi için önceden rezervasyon alan sinema işletmecileri yoğunluğun halen devam ettiğini söyledi. 

6 bin kişi izledi, 22 Aralık son gün

Şair Zihni Kültür Merkezi’ndeki sinema salonunda vizyondaki filmleri Bayburt’la buluşturan sinema yetkilisi Hasan Kayhan, Ayla filmine gösterilen ilgiden dolayı vizyondaki süresinin bir hafta daha uzattıklarını söyledi. 80 kişi kapasiteli salonda 1 Aralık’tan bu yana vizyonda olan Ayla Filmi’nin bugüne kadar 6 bin kişi izlediğini söyleyen Kayhan, günde 5 seans olarak izleyiciyle buluşan Ayla filminin yoğun ilgiden dolayı 22 Aralık’a kadar vizyondaki süresinin uzatıldığını kaydetti.

Filmin senaryosu gerçek bir hayat hikâyesi

Yapımcılığını Mustafa Uslu’nun üstlendiği, Can Ulkay’ın yönettiği Türkiye’nin Oscar adayı Ayla, sinemaseverlere iki saat boyunca unutulmaz anlar yaşatıyor. Film, güçlü prodüksiyonu, ulusal ve uluslararası yıldızları buluşturan oyuncu kadrosu, gerçeklere dayanan senaryosu, etkileyici müzikleri ve görsel bir şölen sunan sinematografisiyle dikkat çekiyor.


Birleşmiş Milletler’in yardım çağrısıyla Türkiye, Kore’ye 17 Ekim 1950’de General Tahsin Yazıcı komutasında 5 bin 90 kişilik bir tugaydaki askerlerden biri olan Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin hayat hikayesi geçtiğimiz günlerde “Ayla” filmiyle beyaz perdeye taşınmıştı. Gerçek hayat hikayesinden hazırlanan filmde annesi-babası öldürülmüş Koreli bir kız çocuğunu ölümden kurtaran ve çocuğa 15 ay boyunca kendi çocuğu gibi bakan Süleyman Dilbirliği, Türkiye’e dönmek zorunda kalıp bir daha Ayla’dan haber alamamış ve Ayla adını verdiği kızı 60 sene sonra görmüştü.

Sinemaya aktarılan Ayla filminin galasına tekerlekli sandalyeyle gelen Süleyman Dilbirliği’nin yanında manevi kızı Kim Eunja da (Ayla) vardı. Eunja, gece boyunca Dilbirliği’nin yanından ayrılmamıştı. Filmin galaya girmesinin ardından ise önce Süleyman Dilbirliği 1 gün sonra da eşi Nimet Dilbirliği hayatlarını kaybetmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.