Türk Bayrağı'nda 'Işık Renk Anlam'

Bayburt'ta, Cumhuriyet'in 94. yılı kutlamaları kapsamında Türk bayrağının konu edildiği "Işık Renk Anlam" fotoğraf sergisi açıldı.

Türk Bayrağı'nda 'Işık Renk Anlam'
Bayburt Postası - Bayburt'ta, Cumhuriyet'in 94. yılı kutlamaları kapsamında Türk bayrağının konu edildiği "Işık Renk Anlam" fotoğraf sergisi açıldı.

Bayburt Üniversitesi Öğretim Görevlisi İmran Uzun'un farklı ışık ve ortamlarda görüntülediği Türk bayrağı fotoğraflarından oluşan "Işık Renk Anlam" fotoğraf sergisi, Bayburt Üniversitesince Baberti Külliyesi Eğitim Fakültesi Fuayesinde izlenime sunuldu.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen serginin açılışı, Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun tarafından yapıldı. 

Vali Pehlivan ve beraberindekiler serginin açılışını yaptıktan sonra sergiyi gezdi.

Sergiyi düzenleyen Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in 94. kuruluş yıl dönümü için hazırladığı "Işık Renk Anlam" fotoğraf sergisinde şehitlere ithafen Türk bayrağının konu edildiğini söyledi.

Sergide farklı ışık ve ortamlarda çekilmiş 41 Türk bayrağı fotoğrafı yer aldığını belirten Uzun, "Fotoğraflarımızın her birinin altında İstiklala Marşı'nın bir mısrası yer alıyor. Yani İstiklal Marşı'nın birinci kıtasından onuncu kıtasına kadar toplam 41 fotoğraf oluşturduk" dedi.

Uzun, fotoğrafların altı aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu da dile getirerek, şunları kaydetti: 

"Bu çalışma kapsamında yaklaşık 3 bin 500 fotoğraf çekimi yaptım. Sonuç olarak çok ince ve hassas seçimler yaparak İstiklal Marşı'nın mısralarıyla örtüşebilecek fotoğraf karelerini seçtik. Dolayısıyla ışık, renk ve anlamın bir araya geldiği bayrağımızın gökyüzündeki raksı, dalgalanışı, ara ara üzerine düşürdüğümüz gölge formları çok anlamlı kareler verdi bize. Hem Cumhuriyet Bayramımız hem 15 Temmuz milli irade şehitlerimizi de kapsayacak şekilde, bütün şehitlerimize ithafen saygıyla eğilirken, sevgimizle onların ruhu şad olsun diye açtık." 

Uzun, serginin hafta boyunca açık kalacağını sözlerine ekledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.