Taşhan'da 'Dede Korkut Diyarına Göndermeler'

24. Bayburt Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri kapsamında Taşhan’da 'Dede Korkut Diyarına Göndermeler' isimli sergi açıldı.

Taşhan'da 'Dede Korkut Diyarına Göndermeler'
Bayburt Postası - Resim, heykel, ebru, flografi, tekstil, hat, geleneksel el sanatları, seramik gibi değişik disiplinlerde çalışmaların yer aldığı serginin açılışını Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, İstanbul Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan, Ankara Bayburt Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Aydın Temuçin, Samsun Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Hakan Tali birlikte gerçekleştirdiler.

Vali Pehlivan'dan teşekkür

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, şölenlerin Bayburt’a hayırlı olması temennisinde bulunarak, başta Belediye Başkanı Mete Memiş olmak üzere şölenlerin organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.



Başkan Memiş: "Dede Korkut’u sanatla tanıyalım"

Belediye Başkanı Mete Memiş ise, “Dede Korkut’a bir gönderme olsun adıyla Dede Korkut’u sanatla analım, sanatla tanıyalım ifadesiyle sergi açılışımızla şölenimizi başlatmış bulunuyoruz.“ diye konuştu.

Konuşmasında sergi hakkında da bilgi veren Memiş, “Sergimizde 35 sanatçımızın 70’e yakın eseri var. Hat var, heykel var, geleneksel el sanatlarımız var farklı alanlarda farklı disiplinlerle çalışılmış, değerli 70’e yakın özgün eserimiz var. Bu eserleri Bayburt’umuzda bizlerle buluşturan, bizlere sunan kıymetli sanatçılarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Dede Korkut bizim birleştiricimiz. Türk Dünyası’nın en önemli birleştirici sembolü. Bize düşen tanıtmak, tanımak ve onun etrafında bütün Türk Dünyası’nı birleştirmek" ifadelerini kullandı.

35 sanatçının 70’e yakın eseri

Açılışın ardından 35 sanatçının 70’e yakın eserle katılım gösterdiği sergiyi ilgiyle gezen protokol üyeleri eser sahiplerinden bilgiler aldı. Daha sonra Vali Pehlivan, Başkan Memiş ve Garnizon Komutanı Balibaşa sergiye katılan bütün sanatçıların adına Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat’a katılım belgesi ve çeşitli hediyeler takdim ettiler.

28 Temmuz'a kadar ziyarete açık

Erzurum Atatürk Üniversitesi, Kars Kafkas Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Bitlis Eren Üniversitesi’nde görevli akademisyenlerin yanı sıra Azerbaycan, İran, İstanbul, Zonguldak Karadeniz Ereğli ve Bayburt’tan sanatçılarında eserlerinin yer aldığı sergi sanatseverler için 28 Temmuz Cumartesi gününe kadar kaplarını açık tutacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.