Bodrum Sıcağında Bir ‘GÖLGE’

Koçan’ın son dönem ürettiği, içinde farklı teknikler barındıran resim ve heykellerin yer aldığı ‘Gölge’ sergisinin açılışına Bodrum’da yaşayan ressamlar ve seramik sanatçıları da katıldı.

Bodrum Sıcağında Bir ‘GÖLGE’
Akademisyen sanatçı, Baksı Müzesi’nin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın son dönem eserlerinden oluşan Gölge sergisi açılışı 28 Temmuz Salı günü Bodrum Torba’daki Casa dell’Arte Oteli’nde gerçekleşti.

Haber ve Fotoğraflar: Murat Yeşilyurt

Koçan’ın son dönem ürettiği, içinde farklı teknikler barındıran resim ve heykellerin yer aldığı ‘Gölge’ sergisinin havuz başındaki açılış kokteylinde Bodrum’da yaşayan ressamlar ve seramik sanatçıları da katıldı.

Eserlerinin üretim sürecinde Anadolu’nun görsel tarihinden beslenerek geçmişle günceli birleştiren sanatçı Hüsamettin Koçan eserlerinde; mitler, semboller, Şaman ruhu, parçalanma ve görünme ile görünmezlik ilişkisi kavramlarını ele alıyor.

Sanatçı, bu yapıtların bir çoğunu bu yıl 10.yılı kutlanan Baksı Müzesi’nde ürettiğini söyledi.

Koçan Serginin adı Gölgeyi şöyle açıklıyor; Gölge olmak sosyal hayatta bazılarının ve birilerinin ya da bir şeylerin derinliğinde kaybolup gitmek istemektir. Bu durumda gölge olmak isteyen her neyse ve kimse kendinden vazgeçmeyi, sürüklenmeyi, kılıktan kılığa girebilmeyi seçtiği için, kendini terkedilişe teslim eder. Yürürken otururken gölgesi olmak istediğine dokunmak ister. Sana aittim demek ve onu kanıtlamak için ışığın nöbetini tutar. Sürüklenir ve belki de acı çeker’.

Sergi, 12 Ağustos’a kadar Casa dell’Arte Bodrum’da  sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.