Bayburtlu öğrenciler eserleriyle Gençlik Sanat Bienal'inde

Bayburt Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri İrem Emir, Dilara Sezek, Ömer Egemen Gürsoy, Merve Selçuk ve Yunus Emre Bayram Görsel Sanatlar Öğretmeni Esin Gürsoy danışmanlığında hazırladıkları "Günayamadık" ve "Yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan" isimli iki çalışma, bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'nde sergileniyor.

Bayburtlu öğrenciler eserleriyle Gençlik Sanat Bienal'inde
Bayburt Postası - Bayburt Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri İrem Emir, Dilara Sezek, Ömer Egemen Gürsoy, Merve Selçuk ve Yunus Emre Bayram ile  Bayburt Mehmet Akif Ersoy öğrencisi Erdem Eraslan Görsel Sanatlar Öğretmeni Esin Gürsoy danışmanlığında hazırladıkları "Günayamadık" ve "Yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan" isimli iki çalışma, bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'nde sergileniyor.
 
‘Uyandırma Servisi: Günaydın’ konseptiyle düzenlenen 4. Uluslar arası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, 19 Nisan-23 Mayıs tarihleri arasında çocuklar ile gençlerin 450 görsel sanat projesini İstanbullularla buluşuyor. Uluslararası katılımcıların da yer aldığı Bienal kapsamında; paneller, konferanslar, atölyeler, söyleşiler ile müzik, dans ve şiir okuma etkinliklerini içeren zengin bir program. Bienal sergileri; Antrepo I ve MKM Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde bir ay boyunca ziyarete açık kalacaktır.

İstanbul’un tüm ilçelerinden ve Anadolu’dan gönderilen çalışmalardan bienal küratörü PASAJ Sanatçı İnisiyatifi’nin seçtiği 450 görsel sanat projesi (resim, heykel, seramik, enstalasyon, yeni medya ve video projesi) sanatseverlerle buluşuyor.
 
Bu projeler içerisinde Bayburt Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin iki, (Günayamadık, İrem Emir-Ömer Egemen Gürsoy),(Yumurta mı Tavuktan, Tavuk mu Yumurtadan, Dilara Sezek, Merve Selçuk, Yunus Emre Bayram) Bayburt Mehmet Akif Ersoy öğrencilerinin bir eseri (Ben Kim, Erdem Eraslan) sergileniyor.

‘Uyandırma Servisi: Günaydın’ konseptiyle düzenlenecek Bienal, 4-18 yaş arası çocukların ve gençlerin sanatsal üretimlerini, İstanbul’un farklı kültür sanat mekânlarında, meydanlarında ve şehir hatları vapurlarında sanatseverlerle buluşturacak. Sergiler ve diğer etkinliklere katılım ücretsiz olacak.

Bienal açılışı, 19 Nisan 2016 tarihinde AntrepoI’de Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TEGV işbirliğiyle yapıldı.

Bianel'e iki gün süreyle katılan öğrenciler Öğretmenleri Esin Gürsoy rehberliğinde çeşitli atölye çalışmalarında yer aldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esin gürsoy 8 yıl önce

Bayburt mehmet akif ersoy ortaokulundan da bir eser katılmıştır.6. Sinif öğrencisi Erdem Eraslan"Ben kimim " adli çalismayla bianeldeki yerini almıştır.