Bayburt'un biyolojik çeşitliliği

Bayburt Üniversitesince organize edilen "1. Uluslararası Organik Tarım ve Biyoçeşitlilik Sempozyumu" kapsamında kentin biyolojik çeşitliliğini konu alan fotoğraf sergisi açıldı.

Bayburt'un biyolojik çeşitliliği
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesince organize edilen "1. Uluslararası Organik Tarım ve Biyoçeşitlilik Sempozyumu" kapsamında kentin biyolojik çeşitliliğini konu alan fotoğraf sergisi açıldı.

Sempozyumun gerçekleştirildiği Bayburt Üniversitesi Konukevi Konferans Salonu fuayesindeki sergide, Bayburt'un biyoçeşitliliğini yansıtan 20 fotoğraf sergileniyor.

Bayburt'taki biyolojik çeşitlilik üzerine çalışma yapan Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Abdurrahman Sefalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburt'un geçitler arasında yer alan bir il olduğunu ve bu durumun da biyoçeşitlilik açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Sefalı, Bayburt'un biyoçeşitliliğini anlatan 20 fotoğraftan oluşan bir sergi açtıklarını belirterek, "Özellikle Bayburt'ta göze çarpan, biyoçeşitliliği etkili kılan bazı fotoğraflar yer alıyor. Fotoğraflar arasında kuşlar, bitkiler, böcekler ve sürüngenler mevcut. Özellikle insanların ilgisini çekecek türleri koyduk. Mesela endemik ters lalelerimiz var. Yine kuşlardan kuş gözlemcilerinin çok sevdiği puhu kuşunu ekledik. Bunları bu sempozyum aracılığıyla gelen misafirlerimize göstermek istedik. Bunların hepsi Bayburt'ta ve Bayburt'un biyoçeşitliliğini anlatan canlılar." dedi.

Sefalı, fotoğraf sergisinin sempozyum süresince açık olacağını da sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler:
Abdurrahman Sefalı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Umut Özkan 6 yıl önce

Tebrikler.. gezdim çok güzeldi..

Avatar
mehmet 6 yıl önce

Orjinal yapıtlar gerçekten

Avatar
Aysenur güzel 5 yıl önce

İyi ama sadece bir tanedir......