Bayburt ehramı BEZCE 2016'da

Yöresel bez dokumacılığı yapan kişi ve kurumların eserleriyle bir araya geldiği BEZCE 2016'da Bayburt ehramı da yer aldı.

Bayburt ehramı BEZCE 2016'da
Bayburt Postası - Bayburt ehramı, BEZCE 2016’da görücüye çıktı. Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü işbirliğiyle düzenlenen BEZCE 2016’nın ana teması Anadolu’ya Dokunan Bezler’ sergisi açıldı. Yöresel bez dokumacılığı yapan kişi ve kurumların eserleriyle bir araya geldiği sergide Bayburt ehramı da yer aldı.

Çalıştay, kongre ve sergiden oluşan BEZCE2016 bilim hayatı ve iş hayatından kişi ve işletmeleri bir araya getirdi. Yöresel dokumacılıkla ilgili uygulamaların ve deneyimlerin ortaya çıkmasını sağlayan organizasyonda, yöresel bezlerin tarihi, yöresel bezlerin giysi tasarımında kullanılması, yöresel bezlerin fonksiyonel ürün tasarımında kullanılması, yöresel dokuma ustaları ve yöresel bezlerin teknik özellikleri, yöresel bezlerin boyama özellikleri ve arkeolojik tekstiller konularında uygulamalı bilimsel çalışmalar paylaşıldı. 

Sergiye Bayburt adına katılan İstanbul Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçarslan’a plaket takdim edildi. Plaketi Bayburt Valiliği adına Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Akalı’nın elinden alan Kılıçarslan, yaptığı açıklamada, “Programa katkı sunan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Günay Atalayer'e, tasarımları ve hikayeleriyle ehrama anlam katan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Sanatları Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Sayın Büşra Balota'ya ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil sanatları Bölümü öğrencisi Buse İnanç Özdeğirmen'e çalıştayda güzel bir sunum yapan değerli hemşehrimiz Gazi Üniversitesi Moda Tasarım Öğretmenliği mezunu Bayburt Güneydere köyünden Sayın Hatice Yaşaroğlu'na ve ehramın yeniden hayat bulmasında en büyük emekçilerden birisi olan Sayın Sevim Ataner'e ve yardımcısı Serpil Demirci'ye ve programın ev sahibi Marmara Üniversitesi ailesine geleneksel değerlerimizi yaşatma yolundaki emeklerinden ve özverili çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haci_ali 8 yıl önce

Sevim hocam sen çalış sodes başkalarına gitsin