Baksı Müzesi Çocuklarının Eserleri 29. Artist İstanbul Sanat Fuarı’nda

Baksı Müzesi’nin düzenlediği, Öğrenci Şenliği kapsamında seçilen çalışmalar 10 Kasım’a kadar TÜYAP’ta gerçekleşen Sanat Fuarı’nda sergileniyor.

Baksı Müzesi Çocuklarının Eserleri 29. Artist İstanbul Sanat Fuarı’nda
Bayburt Postası - Baksı Müzesi, bu seneki Öğrenci Şenliği kapsamında seçilen çalışmaları 10 Kasım’a kadar TÜYAP'ta gerçekleşen 29. Artist İstanbul Sanat Fuarı’nda, 8 numaralı salon 815 numaralı stantta sanatseverlerle buluşturdu.

Çocukların çabasını yalnızca manevi olarak değil, maddi olarak da desteklediklerinin altını çizen ve bu sene 100 öğrenciye bir yıllık eğitim bursu verdiklerini belirten Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Öğrenci Şenliği ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Öğrenci sanat şenliği sergisi bir önermedir, bir gelecek arayışıdır ve müdahale edilmemiş öğrencinin yaratıcı enerjisini yansıtmaktadır. Sergide çeşitli teknikler ve üç boyutlu işlerin yer alışı, öğrencilerin malzeme dağarcıklarının ne kadar geniş ve sınırsız olduğunu profesyonel bir ortamda izleyici ile paylaşmaktadır. Bu sergi, yetenek eğitimi konusunda farklı tartışmaların gündeme geldiği şu günlerde, eğitim sistemimiz ve sivil toplumun yapabilirliği açısından kayda değer veriler sunma görevi de üstlenmektedir. Çocuklarımızın birbirinden yaratıcı eserlerinin farklı vizyonlara ufuk açılmasına vesile olacağına yürekten inanıyorum.
Bayburt, Trabzon ve Erzurum illerini kapsayan bu anlamlı sergimizde emeği geçen Aydın Doğan Vakfı, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarından dolayı teşekkür ederim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.