Anneler hünerlerini sergiledi

İşsiz ev hanımlarına yöresel süt ve hijyenik gıda ürünleri eğitimi vererek üretim yapabilecek düzeye getirmek amacıyla Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen "Yaşamda Kadın Eli" isimli SODES projesi kapsamında "Anneler Yarışıyor” isimli resim yarışması düzenlendi.

Anneler hünerlerini sergiledi
Bayburt Postası - İşsiz ev hanımlarına yöresel süt ve hijyenik gıda ürünleri eğitimi vererek üretim yapabilecek düzeye getirmek amacıyla Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen "Yaşamda Kadın Eli" isimli SODES projesi kapsamında "Anneler Yarışıyor” isimli resim yarışması düzenlendi.

Kadınlar Derneği binasında mesleki üretim atölyesinde gerçekleştirilen süt ve hijyenik süt ürünleri kursu alan 30 işsiz ev hanımının katıldığı yarışmada anneler bu kez resim becerisindeki hünerlerini sergiledi.

Resim ve görsel sanatlar öğretmeni Aziz Aydın tarafından ev hanımlarına verilen eğitim sonucu 34 resim değerlendirilmeye alındı ve alanında uzman kişiler tarafından oluşturulan jüri tarafından belirlenen birinciye çeyrek altın, ikinciye 150 TL, 100 TL ve mansiyon ödülü olarak da 50 TL para ödülü dağıtıldı.

SODES Birim Sorumlusu Arif Erkul, yaptığı açıklamada, düzenledikleri “Anneler Yarışıyor” isimli yarışma ile ev hanımlarının kendilerine olan öz güvenlerinin arttığını ve Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen projenin; kadınların kadınlarla hikayelerini paylaşacakları "Serbest Kürsü" organizasyonu, tamamen kadınların katılımıyla gerçekleştirilecek olan "Anneler ve çocukları" organizasyonu ve "Büyük Kadın Buluşması" organizasyonu gibi çeşitli organizasyonlar gerçekleştirilerek projenin sona ereceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ziya yildirim 8 yıl önce

alanında uzman kişiler tarafından oluşturulan jüri tarafından belirlenen birinciye çeyrek altın, ikinciye 150 TL, 100 TL ve mansiyon ödülü olarak da 50 TL para ödülü dağıtıldı.
Komik....alanında uzman jüri kim.barı isimleri ni yazında bilelim..

Avatar
Neslihan 8 yıl önce

güzel bir ekip kurulmuş bu işin kaymağı yıllardır götürülüyor.İstanbula gidilecek onlar ankaraya antalyaya her yerde onlar yeter artık bırakın bu işleri biraz da ihtiyaçlı insanlar yararlansın.

Avatar
Hasan Tiryaki 8 yıl önce

Boş işler 50 yaşından sonra bayanlara resim ne lazım aç karnını doyuramayan insana mesleki birşeyler kazandırın leyla hanım sizin gibi aile bütçesine çok para girecek.

Avatar
ali 8 yıl önce

Lüzumsuz, tırı, vırı işlerle uğraşıyoruz. Evinde oturup eşine, çocuğuna sabah kahvaltısı, öğlen yemeği yapacak anne kalmadı. Kadınlarımız, kızlarımız sabah ellerine çantalarını alıp işkur işine, halk eğitime vb. kurslara gidiyorlar. Ahir zaman sokaklarda kadından geçilmiyor. bu gidişat hiç iyi değil ALLAH sonumuzu hayır etsin.