Aile Yaşam Merkezi’nde Yöresel Yemekler ve El Sanatları Sergisi

24. Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri kapsamında ‘Yöresel Yemekler ve El Sanatları Sergisi’ açıldı.

Aile Yaşam Merkezi’nde Yöresel Yemekler ve El Sanatları Sergisi
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen sergide Bayburtlu kadınların binbir emekle oluşturdukları eserleri sergilendi. Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa ve davetlilerin katıldığı açılışta sergiyle ilgili bilgi veren Aile Yaşam Merkezi Müdürü Beyza Orhan Uçurum, merkezde üç ayrı kursun devam ettiğini ve bu kurslarda ortaya çıkan eserlerin ve yemeklerin sergilendiğini belirtti.

Uçurum, el sanatları sergisinde; Dantel Angles, Geleneksel El Sanatları, Altın İşi, Tel Kırması ve Yapma Çiçek ürünleri sergilendiğini, aşçılık kursu kursiyerlerinin de yöresel lezzetleri yaptıklarını belirtti. Uçurum, aşçılık kursu kursiyerlerine sadece Bayburt değil, Türkiye’nin değişik yörelerinden lezzetlerin yapımının eğitimin verildiğini kaydetti.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise, Aile Yaşam Merkezi ile verdiği bilgide, merkezin tüm Bayburtlu hanımların hizmetinde olduğunu belirterek, içerisinde verilen hizmetlerle tam bir aile yaşam merkezi hüviyetinde olduğunu belirtti.

Sergilerin açılmasının ardından davetlilere yöresel tatlar ikram edildi. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.