Erzurum Devlet Tiyatroları "Hülleci"yle perde açacak

Erzurum Devlet Tiyatroları, 1 Ekim'de açılacak yeni sezonda 5 yeni oyun sahneleyecek. İşte detaylar...

Erzurum Devlet Tiyatroları "Hülleci"yle perde açacak
Erzurum Devlet Tiyatroları 1 Ekim'de Reşat Nuri Güntekinin "Hülleci" adlı eseriyle perdelerini açacak.

Mumcu Caddesi'nde bulunan tiyatro binasında oyuncular, 1 Ekim'de sahne alacakları "Hülleci"nin provalarına başladı.

Erzurum Devlet Tiyatroları Müdürü Levent Aras, geçen iki sezon çok yüksek izlenme oranına ulaştıklarını ifade ederek, "Kısıtlı oyuncu sayısına rağmen çok güzel işler yaptık, çok güzel rekorlar kırdık. Tabii ki bu sanatçı arkadaşlarımın ve teknik ekibin, yani gişecisinden sanatçısına, kadar herkesin emeğiyle olan bir şey" diye konuştu.

Aras, bu sezon 4 büyük oyun ve bir de çocuk oyunu planladıklarını belirterek, bunlardan bir tanesinin Reşat Nuri Güntekin’in yazdığı "Hülleci" olduğunu dile getirdi.

Oyunun yönetmenliğini kendi sanatçılarından Mehmet Yıldızın yapacağını belirten Aras, şöyle konuştu:

"Hülleci oyunun akabinde, Erzurum Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü Tiyatro Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pınar Aras bir oyun yönetecek.  O da yine Cevat Fehmi Başkut'un yerli klasiklerden sayılabilecek 'Buzlar Çözülmeden' adlı eseri, onu oynayacağız. Onun dışında iki büyük oyunumuz daha var. Oyun arama çalışmaları devam ediyor. Bir de çocuk oyunumuz olacak. 5 tane yeni oyun, bir de geçen sezondan devam eden çocuk oyunlarımız var. Birisi 'Nasrettin İnadın Sonu,' birisi de 'Karagözün Rüyası.' Bu iki çocuk oyununun da geçen sezonda seyirci oranı çok yüksekti. Çocuklarımız çok beğendiler oyunları. Bu sene de devam edeceğiz. Hatta onlara bir yeni oyun daha hediye etmeyi planlıyoruz."

Yönetmen Mehmet Yıldız da yeni sezonlarını Reşat Nuri Güntekin'in 1930'lu yıllarda yazdığı "Hülleci" adlı komediyle sezona başlayacaklarını anlattı.

"Hülleci"nin uzun yıllardır devlet tiyatroları bünyesinde sahneye çıkmayan bir oyun olduğunu ifade eden Yıldız, "Asla unutulmamış, demek ki başka komediler, başka yazarlar değerlendirilmiş. Biz de bu sene bu oyunla açacağız" dedi.

Yıldız, "Hülleci"nin bir devlet politikasıyla yazdırıldığını ve devlet politikasının ilk ürünü olduğunu öne sürdü. O yüzden çok büyük bir önem arz ettiğini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda komedi oluşu, günümüzde insanların gülmeye ihtiyaçlarını düşünürsek çok çok önemli. Dolantı türünün çok güzel bir Türk örneği elimizde var. Aynı zamanda da tamamen yerli bir hikaye. Yani bizim topraklarımızın hikayesi, bizim memleketimizin hikayesi bu oyun." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.