"Arda Boyları" Bayburt'ta sahnelendi

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), prömiyerini geçen yıl yaptığı Arda Boyları dans gösterisini Bayburt'ta sahneledi.

"Arda Boyları" Bayburt'ta sahnelendi
Bayburt Postası - Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), prömiyerini geçen yıl yaptığı Arda Boyları dans gösterisini Bayburt'ta sahneledi. 

Şair Zihni Kültür Merkezi Salonu'nda sahnelenen, "Arda Boyları" türküsünün hikayesini ve müziğinin modern dansla harmanlandığı gösteride, birbirine aşık Halime ve Recep'in hikayesi anlatıldı. 

Koreografisi ve rejisini Özgür Adam İnanç'ın yaptığı, müzikleri ise İsmail Sezen ile Arda Erdem'e ait gösteride, "Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar", "Çalın davulları", "Dere geliyor dere" gibi sevilen türkülerin yanı sıra yerel sazlar ve halk oyunu motifleri de sahneye taşındı.

Birbirine aşık Halime ve Recep'in hikayesinin anlatıldığı Arda Boyları'nda Merve Gürer, Erkin İnan, Orçun Ünal, Ana Gorgiashvili, Nazmiye Kıratlı Khozashvili, Çağıl Han Öztornacı, Özlem Özdemir, Arzu Kaya, Cihan Genek, Damla Oktay ve Cem Şenoğlu dönüşümlü olarak dans etti.

Gösteriyi Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, bazı kamu kurum temsilcileri ile vatandaşlar izledi. 

Anahtar Kelimeler:
Arda Boyları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.