Yılanlı köye ziyaretçi ilgisi

Bayburt'un Kırkpınar köyünde birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan yılanları görmek isteyen çok sayıda vatandaş, çeşitli illerden bu köye gelip, bu alanı ziyaret ediyor.

Yılanlı köye ziyaretçi ilgisi
Bayburt Postası - Bayburt'un Kırkpınar köyünde birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan yılanları görmek isteyen çok sayıda vatandaş, çeşitli illerden bu köye gelip, bu alanı ziyaret ediyor.



Her yıl mayıs ayında yuvalarından çıkan ve boyları 30 ile 50 santimetre uzunluğundaki yılanlar, bazı köy sakinlerince yakalanarak haziran ayının ilk haftasına kadar bidonlar içerisinde saklanıyor. Yılanlar daha sonra, hastalıklara iyi geldiğine inanan ziyaretçilerin hizmetine sunuluyor.

Yörede 'yılanlı köy' olarak da bilinen ve kent merkezine 30 kilometre mesafede yer alan Kırkpınar köyündeki yılanların çeşitli hastalıkları tedavi ettiği inancı, her bahar döneminde bu köye ilgiyi de arttırıyor.

Köy Muhtarı Aşkın Batmaz, AA muhabirine, yılanların mayıs ayının 15'inden sonra ortaya çıktığını ve 15 günden sonra yılanların ortadan kaybolduğunu söyledi.

Şifalı olduğuna inanılan yılanların ününün yurt içi ve yurt dışına yayıldığını belirten Batmaz, "Türkiye'nin her tarafından, değişik şehirlerinden insanlar buraya geliyor." dedi.

Batmaz, köylerine günde ortalama en az 30-40 kişinin çeşitli illerden geldiğini vurgulayarak, "Bolu'dan, İstanbul'dan, Ankara'dan gelen misafirlerimiz var." diye konuştu. 

Kırkpınar köyüne bu yılanları merak ettiği için görmeye gelen Atilla Güzel ise yılanları sürekli olarak duyduğunu ve bu sene ise yılanları görmek için bu köye geldiğini anlattı. 

Daha önce bu yılanları görmeyi hep istediğini ancak çeşitli nedenlerle gelemediğini aktaran Güzel, "Bu sene de havayı güzel bulunca geldim. Hayatımda da ilk kez yılana dokunuyorum." dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MR,ROYEAL 7 yıl önce

ZİYARET YILANLARI,NI 17 YIL ÖNCE BAYBURT KIRKPINAR KÖYÜNE GELEREK
TEDAVİ OLDUM,GÖZLERİM ÇAPAKLI VE DIŞARYA YÜZDE 60 ÇIKMIŞTI.!!,
20 YIL ÖNCE,GEREK HASTANELER,GEREK ALTERNATİF OLARAK ÇARE BULAMADIM.!!,TÜRKİYENİN BAYBURT ŞEHRİ ÇIPKINIS KÖYÜ,ZEHİRSİZ,
ŞİFALI YILANLARDAN 3 GÜNDE İYİ OLDUM,BAYBURT YAETKİLİLERİ,
SAĞLIK BAKANLIĞINDAN VE"SAĞLIK TÜRİZME"KAZANDIRILMALI.TŞK,LER
HUSTOON.A.B.D

Avatar
a.mehdi öztürk 7 yıl önce

açık mektup,bayburt üniversitesi rektörüne saygılar sunarak,şifalı yılanlar ile tedavi
olunması(300 yıllık gelenek).!!,basında yayımlandı,dolayısıyla bünyenizde bulunan
sağlık bilimlerde,incelenmesi,ve sağlık bakanlığı 22 ekim 2014 yılı 29153 sayılı yasa
resmi gazetede yayınlandı,önemine binaen,sağlık turizme kazandırılarak,katma değer"katılarak,saygılar sunarız.