Vatan ve bayrak sevgisi, engel tanımıyor

23 Aslan gibi Mehmetçik vardı Bayburt’ta. Bir günlüktü belki askerlikleri ama vatan sevgileri bir ömür boyu sürecekti. Yemin töreninde yaşadıkları his, duygu ve inanç bunun en net göstergesiydi. Bayburt’ta temsili vatani görevlerini bir gün olarak yerine getiren 23 Mehmetçik, Bedrettin Demirel Kışlası eğitim alanında gerçekleştirilen programın ardından yemin törenine katıldılar. Programda Bayburt Garnizon Komutanı Kurmay Albay İkrami Özturan ve Uzmanlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Serhat Kılıç, birer konuşma yaptı. Serhat Kılıç törene katılanlara hitaben şu bilgileri verdi:  

Vatan ve bayrak sevgisi, engel tanımıyor

23 Aslan gibi Mehmetçik vardı Bayburt’ta23 Aslan gibi Mehmetçik vardı Bayburt’ta. Bir günlüktü belki askerlikleri ama vatan sevgileri bir ömür boyu sürecekti. Yemin töreninde yaşadıkları his, duygu ve inanç bunun en net göstergesiydi. Bayburt’ta temsili vatani görevlerini bir gün olarak yerine getiren 23 Mehmetçik, Bedrettin Demirel Kışlası eğitim alanında gerçekleştirilen programın ardından yemin törenine katıldılar. Programda Bayburt Garnizon Komutanı Kurmay Albay İkrami Özturan ve Uzmanlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Serhat Kılıç, birer konuşma yaptı. Serhat Kılıç törene katılanlara hitaben şu bilgileri verdi:

 

“Bugün burada engelli çocuklarımızın toplumun her alanında olduğu gibi Türk Milletinin milli duygusuna uygun, Vatan ve Millet sevgisi ile donatılmış muhtaç olduğu kudretin damarlarındaki asil kanda mevcut olduğu inancı ile temsili askerliğini yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz.

Serhat KılıçTürk milletinde askerliğin yeri ve önemi çok ayrıdır. Askerliğini yapmayan insan kendini gerçekleştirmiş sayılmamakla birlikte toplum kanunlarında çeşitli yaptırımlarda uygulanmaktadır. Askerliğini yapmamış insanlara toplum içerisinde kız verilmez ve evlenemez. Engelli çocuklarımız önce eğitimlerini tamamlamış toplum içerisinde var olma mücadelesini kazanmış şimdide askerliklerini yaparak Türk milletine yakışır vatan evlatları olduklarını göstermiştirler.”

Bayburt Garnizon Komutanı Kurmay Albay İkrami Özturan ise 1 günlük temel askerlik eğitimi alan engellilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün 1 gün süreli temsili askerlik yapmak üzere aramıza katılan engelli vatandaşlarımızın yemin ve temsili terhis töreni için bir aradayız. Mehmetçikler bu sabah kışlamıza gelerek aramıza katıldılar. Askeri üniformaları giydiler, bütün kışlayı gezdiler, vatani görevini sürdüren Mehmetçiklerle tanıştılar, onlarla birlikte askeri araç ve silahları tanıdılar, çeşitli eğitimler ve spor yaptılar. Şimdi Mehmetçikler yemin törenine hazırlar.

Kurmay Albay İkrami ÖzturanHer Türk genci için bu ocakta hizmet etmek, ömür boyu heyecanla anlatılacak, gelecek kuşaklara bırakılacak en büyük hatıradır ve bu büyük bir onurdur. Askerde olan her Türk evladı, anneler, babalar, eşler ve çocuklar için bir gurur kaynağıdır. Nitekim onlar evlatlarını, eşlerini davul zurna ile bayrak ile düğün edasıyla askere uğurlamakta, onlara kınalar yakmakta ve bu gururlarını sergilemektedirler.

Milletimizin varlığı ve güven içinde yaşamını sürdürmesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek varlığını devam ettirmesi ve Ulu Önder Atatürk’ün devrim ve ilkelerinin idamesi kahraman ve fedakar vatan evlatlarının varlığıyla kaim olacaktır.

Türk evlatlarının, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir ferdi olarak bu çatı altında bulunmasının yüce gururunu yaşaması, ancak ve ancak onun yüksek anlamını ve gereklerini idrak etmesi ile mümkün olabilir.

Türk Silahlı Kuvvetleri; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ebedi Başkomutanı Ulu Önder Atatürk’ün devrim ve ilkelerinin yılmaz bekçisidir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Cumhuriyete, Yurda ve Millete kalben sevgi ve bağlılık, askerliğin mukaddesatındandır.

Yemin töreninde yaşadıkları his, duygu ve inanç görülmeye değerdiTürk Silahlı Kuvvetleri’nde bulunmanın, üniforma giymenin haklı gururunu yaşamak her Türk evladının hakkıdır. Bu düşünceyle askerlik görevini yapmada engeli bulunan vatandaşlarımızı ve ailelerini de unutmayarak, her yıl askerlik çağına gelen engelli vatandaşlarımızın da askerliğe olan özlemlerini gidermek ve vatani görevini yürüten arkadaşları ile kaynaşarak bütünleşmelerini sağlamak ve kendilerine bu ocağın her zaman açık olduğunu göstermek maksadıyla; ‘Temsili Askerlik’ uygulamasını yıllardır gururla sürdürmektedir.

Bugün aramıza katılan sevgili Mehmetçikler, kısa süreli de olsa bu çatı altında sizlerle beraber olduk. Bugünün sizin yaşamınızda çok güzel bir yeri olduğunun farkındayız. Bugünü ve bizleri hiçbir zaman unutmayacağınızı çok iyi biliyoruz. Sizlerinde bizim anılarımızda hak ettiğiniz yeri aldığınıza hiç kuşkunuz olmasın. Burada başlayan silah arkadaşlığımız kalben devam edecektir. Bizler hep yanınızda olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, biraz sonra askerlik yemini ederek aramıza katılacak olan ve artık bizden biri olan engelli erbaş ve erlerimizi içecekleri bu ‘Kutsal And’dan dolayı tüm personelim adına kutluyor, gözlerinden öpüyorum.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.