Temeli kazılmıştı, şimdi dolduruluyor

Trabzon'da 2 yıl önce  Kızılay Kan Merkezi yapılması için Kavak Meydanı mevkiinde temeli atılan binanın çukuru şimdi de toprak ile dolduruluyor. Trabzon dahil olmak üzere Ordu, Giresun, Samsun, Rize, Gümüşhane ve Bayburt’a hizmet verecek olan Kızılay Bölge Kan Merkezi yapımı için Trabzon'da 2 bin metrekarelik bir alana bina yapımı için karar alınmıştı. Kavak Meydanı’ndaki Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait misafirhane bu sebeble yıkılırken, yerine yapılacak Kan Merkezi için temel kazılmıştı. Ancak Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu’nun bölgenin tarihi dokusu nedeniyle bu yapıya izin vermemesi nedeniyle inşaat başlamadan durdurulmuştu.

Temeli kazılmıştı, şimdi dolduruluyor

Trabzon dahil olmak üzere Ordu, Giresun, Samsun, Rize, Gümüşhane ve Bayburt’a hizmet verecek olan Kızılay Bölge Kan Merkezi yapımı için Trabzon'da 2 bin metrekarelik bir alana bina yapımı için karar alınmıştı.Trabzon'da 2 yıl önce  Kızılay Kan Merkezi yapılması için Kavak Meydanı mevkiinde temeli atılan binanın çukuru şimdi de toprak ile dolduruluyor. Trabzon dahil olmak üzere Ordu, Giresun, Samsun, Rize, Gümüşhane ve Bayburt’a hizmet verecek olan Kızılay Bölge Kan Merkezi yapımı için Trabzon'da 2 bin metrekarelik bir alana bina yapımı için karar alınmıştı. Kavak Meydanı’ndaki Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait misafirhane bu sebeble yıkılırken, yerine yapılacak Kan Merkezi için temel kazılmıştı. Ancak Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu’nun bölgenin tarihi dokusu nedeniyle bu yapıya izin vermemesi nedeniyle inşaat başlamadan durdurulmuştu.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu’nun bölgenin tarihi dokusu nedeniyle bu yapıya izin vermemesi nedeniyle inşaat başlamadan durdurulmuştu. 

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Kızılay Derneği’ne verilen alanda inşaat için açılan çukurların yağmur suları ile dolabileceği ve okulların tatil olması nedeniyle bölgede oynayan çocuklar için tehlike oluşturabileceği düşüncesiyle çukurlar bugün toprak ile doldurulmaya başlandı.

Çukurların toprak ile doldurulduktan sonra bölgenin yeşil alan veya çocuk parkı olarak değerlendirilebileceği öğrenildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.