Susuzluğa karşı karpuz tüketin

Günlerin uzun ve sıcak olması açlıktan değil susuzluktan yana zorluyor. Peki susuzluğu en aza indirmenin püf noktalarını biliyor muyuz?

Susuzluğa karşı karpuz tüketin
Bayburt Postası - Bugün Ramazan ayının 5'inci günündeyiz… Malum sahur ve iftar arasının bütün bir yılın en uzun olduğu günlerdeyiz… Günlerin uzun ve sıcak olması açlıktan değil susuzluktan yana zorluyor. Peki susuzluğu en aza indirmenin püf noktalarını biliyor muyuz?

Demeye kalmadan karpuz esnafına hücum


İftar öncesi sebze ve meyve esnafına adeta hücum eden vatandaş en çok karpuza rağbet gösteriyor. Havaların ısınmasıyla birlikte başlayan karpuz satışları Ramazan ayında daha da fazla arttı. Kavurucu sıcaklarda susuzluk çekmemek için meyve alışverişini sıklaştıran vatandaşların en çok tükettiği meyvelerin başında karpuz geliyor.

Öte yandan uzmanlar Ramazan aylarında susuzluğa karşı en etkili meyvenin karpuz olduğunu belirtiyor. Ramazan ayında öğün tüketim sıklığındaki azalmayla birlikte görülen kabızlık şikâyetini önlemek amacıyla iftardan bir-iki saat sonra yaz ayında olmanın avantajını da kullanarak meyve tüketimine özen gösterilmesi gerektiği uyarısında bulunan uzmanlar, gün içinde susuzluğa karşı ise özellikle yaz meyvesi olan karpuzun tüketilmesi gerektiğini dile getiriyor.

Bol su içeriği ile karpuzun iyi bir seçim olacağını söyleyen uzmanlar, sahurda tüketilmesi halinde gün içindeki susuzluğu azaltabileceğine dikkat çekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.