SODES, 350 aileye ulaştı

Kalkınma Bakanlığınca destek gören ve Bayburt Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Engelsiz Mutluluk Atölyesi" isimli SODES (Sosyal Destek) Projesi kapsamında engelli ve yaşlı bakım ücreti alan kişilere verilen bilgilendirme, bilinçlendirme ve uygulamalı bakım eğitimleri devam ediyor.

SODES, 350 aileye ulaştı
Bayburt Postası - Kalkınma Bakanlığınca destek gören ve Bayburt Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Engelsiz Mutluluk Atölyesi" isimli SODES (Sosyal Destek) Projesi kapsamında engelli ve yaşlı bakım ücreti alan kişilere verilen bilgilendirme, bilinçlendirme ve uygulamalı bakım eğitimleri devam ediyor.

Şehir Merkezinde gerçekleştirilen ev ziyaretlerini bitiren proje ekibi Ramazan ayının bitişine mukabil çalışmalarına köylerde devam ediyor. Söğütlü, Sancaktepe ve Göldere köylerinde gerçekleştirilen ev ziyaretlerine iştirak eden SODES Birim Sorumlusu Arif Erkul ve Mali İşler Sorumlusu Recai Dağ, eğitim çalışmalarını yerinde takip ederek proje çalışanlarından projenin son durumu hakkında bilgi aldılar.

Erkul yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde engelli ve yaşlısının bakımını yaparak bakım ücreti almakta olan 700 kişiye proje sonuna kadar gruplar halinde bilgilendirme, bilinçlendirme toplantıları ve uygulamalı bakım eğitimi verileceğini kaydetti. Şuana kadar 350 kişiye ulaşıldığını belirten Erkul, evde bakım hizmetini yapan bakıcıların çoğunluğunun birinci dereceden akraba olması dolayısıyla eğitimsiz olduklarını, dolayısıyla uygulanan SODES projesi kapsamında engelli ve yaşlı bakımı sertifikası olan iki personel vasıtasıyla kiralanan araç ile engellilerin evlerine ulaşılarak bakıcılara uygulamalı eğitim verildiğini kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.