Sağlıkçılar kadına şiddet için yürüdü

Bayburt'ta 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nde çalışanlar kadın şiddetine dikkat çekmek amacıyla etkinlik gerçekleştirdi.

Sağlıkçılar kadına şiddet için yürüdü
Bayburt Postası - Bayburt'ta 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nde çalışanlar kadın şiddetine dikkat çekmek amacıyla etkinlik gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Caddesinde başlayan program kapsamında sağlık çalışanları caddeye kurdukları stantta vatandaşlara yönelik olarak “Pulmoner, KOAH, Tuz Tüketimin Azaltılması ve Genel kanserler ve Kadın Kanserleri” konusunda bilgilendirici broşür dağıttılar. 

Ayrıca stanta gelen bayanların dünya kadınlar gününü tebrik eden sağlıkçılar, bayanlara canlı gül ve şal hediye ettiler. 

Program daha sonra yürüyüşle devam etti. Sağlık çalışanları “Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi İçin Yürüyoruz” pankartıyla Cumhuriyet Caddesi boyunca yürüdü. 

Bayburt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Zülkarni ÖZBEK, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hulki AŞIR, Halk Sağlığı Şube Müdürleri, sağlık çalışanları ve ailelerinin katılımıyla cumhuriyet caddesinde başlayan yürüyüş Öğretmenevi önünde son bularak katılımcılara kuru pasta ve çay ikram edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.