Sağlık-Sen şiddeti kınadı

Bayburt Sağlık-Sen Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, sağlık çalışanlarına şiddet olaylarının arttığını belirterek, geçtiğimiz günlerde Bayburt Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları bölümünde görev yapan bir hemşireye yönelik yapılan sözlü hakareti kınadı.

Sağlık-Sen şiddeti kınadı
Bayburt Postası - Bayburt Sağlık-Sen Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, sağlık çalışanlarına şiddet olaylarının arttığını belirterek, geçtiğimiz günlerde Bayburt Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları bölümünde görev yapan bir hemşireye yönelik yapılan sözlü hakareti kınadı.

Bayburt Devlet Hastanesi önünde sendika üyelerinin katımıyla gerçekleşen basın toplantısında konuşan Lökoğlu, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete bir yenisi daha eklendi. Son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin giderek arttığı bir dönemde hastanelerde çalışanların can güvenliği, güvenlik zafiyeti sürekli artmaktadır. Geçtiğimiz gün mesai saati içinde Bayburt Devlet Hastanesi Göğüs servisi çalışanı hemşiremize sözlü hakarette bulunulduğu gibi, doktorlarımıza, hastanemize genelleme yapılarak küfürler ve hakaretler edilerek, hemşirelerimiz üzerine yürünmüş, erkek hasta elindeki kâğıtları hemşiremizin üzerine fırlatmış, hakarette bulunmuştur" dedi.

"Sağlık-Sen Bayburt Şubesi ve sağlık çalışanları olarak bu tür olayları ve şiddetin her türlüsünü kınıyoruz" diyen Lökoğlu, "Hastanemizin Göğüs Servisi Hemşiresi, kutsal görevini yerine getirirken bir erkek hasta tarafından hemşire kardeşimiz sözlü şiddete maruz kalmış, Sağlık-Sen Bayburt Şube Başkanlığı olarak hemşire kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu olayın sağlık çalışanlarına yönelik son şiddet olayı olmasını temenni ediyoruz. Sağlık çalışanlarının can güvenliği açısından en büyük tehdit haline gelen şiddete karşı da mutlaka caydırıcı tedbirler alınmasını istiyoruz. Bu bağlamda saldırıyı gerçekleştiren insanları Sağlık-Sen olarak kınıyor, vatandaşlarımızı sağlık çalışanlarına karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Açıklamasında Mersin'de katledilen Özgecan Aslan cinayetine de değinerek idam cezalarının yeniden gündeme getirilmesini isteyen Lökoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu vesileyle Sağlık-Sen olarak geçtiğimiz günlerde canice işlenen Özgecan Aslan cinayetini de lanetliyoruz. Toplum vicdanını derinden sarsan, insanlığın nereye gittiğini sorgulatacak kadar vahşi cinayeti lanetliyor, Özgecan Aslan'ın acısını yürekten hissediyoruz. Özgecan'ın nezdinde ülkemizde sayısı gün geçtikçe artan kadına yönelik bu ve diğer şiddet olaylarını da kınıyor, benzeri acı hadiselerin son bulmasını yürekten arzuluyoruz. Böylesi bir durumda her türlü toplumsal soruna duyarlı ve çözüm üretmeye hazır bir sivil toplum örgütü olan sendikamızın, bu olaya da kayıtsız kalmamakta, konuya ilişkin önleme ve çözüm bulma konumundaki tüm kurum ve yetkilileri kendimizi de soyutlamaksızın göreve çağırmaktayız. Artık böylesi üzücü olayların bir daha yaşamamasını gönülden arzuluyoruz. Millet olarak, üniversite öğrencisi Özgecan’ın vahşice katledilmesinin şokunu yaşıyoruz. Sefil bir ruhun toplum vicdanını ayağa kaldıran hunharlığı, gencecik bir kardeşimizin hayatını söndürdü. Vahşice işlenmiş cinayet, arkada yüreği yanan bir aile ve infial yaşayan bir toplum bırakmıştır. Yaşanan vahşet, idam cezası konusundaki toplumsal beklentiyi yeniden gündeme taşımıştır. Elbette Türkiye bir hukuk devletidir ve bu konuda verilecek yargı kararını toplumsal beklentiler değil, hukuk devletinin ilkeleri belirleyecektir. Ancak millet adına yetki kullanan Yargı; milletin adalete olan güvenini gözetmek ve güçlü tutmak durumundadır. Masum bir insanın hayatını, geride bıraktığı ailesinin umudunu söndüren bu caniliğin cezasız kalmaması kadar, verilecek cezasının caydırıcılık sağlaması da önem arz etmektedir. Bu nedenle Sağlık-Sen olarak idam cezasının yeniden yasalarımızda yer alması konusundaki toplumsal beklentiyi haklı buluyor ve destekliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erkut 9 yıl önce

Hastane çalışanlarının bayburt halkına yaptığı kötü davranışlara ne dersiniz onlara laf yok dimi