Sağlık çalışanları 'şiddete hayır' için yürüdü

Sağlıkçılar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir yürüyüş düzenledi.

Sağlık çalışanları 'şiddete hayır' için yürüdü
Bayburt Postası - Sağlıkçılar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte sağlık çalışanlarına karşı şiddet protesto edildi.

Halk Sağlığı tarafından organize edilen yürüyüşe, Bayburt İl Sağlık Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hulki Aşır, Sağlık-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Lökoğlu,  halk sağlığı şube müdürleri, sağlık çalışanları ve aileleri katıldı.

Saatkulesi Meydanı’nda toplanan grup, ellerinde döviz, pankart ve güllerle Cumhuriyet Caddesi’nden başlayarak Öğretmen Evi önüne kadar çeşitli sloganlar atarak yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Bayburt İl Sağlık Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, sağlık çalışanlarının amacının hastalara şifa vermek olduğunu belirtti. Son zamanlarda sağlık çalışanı bayanlara karşı fiziksel ve sözlü saldırıların arttığını ifade eden Özbek, şunları söyledi:

“Bugün bu çok özel günde kadınlara ve sağlık çalışanlarına şiddeti protesto amacıyla böyle bir organizasyon düzenledik. Son zamanlarda basın organlarından kadınlara ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını üzülerek görmekteyiz. Sağlık çalışanlarına özellikle bayan çalışanlar karşı yönelik şiddet haberleri artmakta. Burada tek görevleri hastalara şifa vermek onları iyileştirmek olan hemşirelerimize doktorlarımıza yönelik biz bunu tasvip etmiyoruz. Bizim amacımız bu hastalara şifa dağıtmak hasta yakınlarından bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın son bir yıldır başlatmış olduğu sağlıklı yaşam yürüyüş etkinliklerinin son halkası olarak bugün 8 Mart dolayısıyla bugün sağlık çalışanı bayan arkadaşlarımızla birlikte Cumhuriyet Caddesinden başlayarak gerçekleştirdiğimiz yürüyüşe katılan herkese teşekkür ediyorum. “

Grup basın açıklamasının ardından ayrıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.