Ramazan'da denetimler hız kazandı

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerine hız verdi.

Ramazan'da denetimler hız kazandı
Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerine hız verdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, “Yıl boyunca rutin olarak devam eden gıda denetimlerimiz, ramazan ayında halkımızın daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla sıklaştırıldı” dedi.

Özellikle fırın, pastane ve unlu mamuller üretimi yapan iş yerlerinin denetimlerine öncelik verilerek tüm gıda işletmelerinde denetimlerin artırıldığını söyleyen Karabulut, halkın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla gıda kontrol görevlileri ile denetimlerin sürdürüldüğünü belirtti.

Denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolünün yapıldığını ve işletme çalışanlarının gıda güvenliği ve hijyeni konularında bilgilendirildiğini belirten Karabulut, “Bayburt'ta Ramazan ayı boyunca sorun yaşanmaz. Çünkü tüketicilerimiz son derece bilinçli. Vatandaşlardan herhangi bir sorunla karşılaşmaları halinde ALO 174 Gıda hattına ihbarda bulunmalarını istiyoruz. ALO 174 Gıda Hattı 24 saat boyunca vatandaşlarımıza hizmet vermek için açık bulunmaktadır. Vatandaşlarımızdan ricamız, gıda ile ilgili market, üretim ve tüketim yerleri ile ilgili şikayetleri olursa ALO 174 Gıda Hattı'nı aramalarıdır. Biz anında o şikayet edilen yerlere gelerek ilgili denetimlerimizi gerçekleştiririz ve söz konusu işletmelere yasalar çerçevesinde işlem uygularız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.