Prof. Kahraman, ESHRE Kongresi’nde onurlandırıldı

Dünyaca ünlü Bayburtlu doktor Prof. Dr. Semra Kahraman’ın kadın yumurtalarıyla ilgili araştırması ödüle layık gördü.

Prof. Kahraman, ESHRE Kongresi’nde onurlandırıldı
Bayburt Postası - Fertilite (doğurganlık) alanındaki önemli araştırmalara destek veren Grant For Fertility Innovation (GFI), dünyaca ünlü Bayburtlu doktor Prof. Dr. Semra Kahraman’ın kadın yumurtalarıyla ilgili araştırmasını ödüle layık gördü.

Alanındaki bilimsel ve devrimsel çalışmaları destekleyen, yüksek prestijli ve 2010 yılından beri fertilite alanındaki araştırmalara 8 milyon Euro bütçe ayırmış olan uluslarası kuruluş Merck Serono GFI, 5 yılda 50 farklı ülkeden 640 araştırmacının başvurduğu fon üzerinden 34 araştırma projesini kabul etti. Bu yıl sekiz ülkeden, dokuz bilim insanı, iki yıl boyunca kullanılabilecek toplam 2 milyon euroluk proje ödülü almaya hak kazandı.

GFI ödülü ilk kez Türkiye'de!

Memorial Şişli Hastanesi Tüp Bebek ve Üreme Genetiği Merkezi Başkanı Prof. Dr. Semra Kahraman, ödülünü Münih’deki İnsan Üremesi ve Embriyolojisi Avrupa Topluluğu (ESHRE) Kongresi’nde düzenlenen törende aldı. Prof. Dr. Kahraman, projesiyle tüp bebek tedavisi gören çiftler için önemli olabilecek bazı ip uçlarını aydınlatmak istediklerini söyledi. Anne adaylarından toplanan olgun yumurtalardan elde edilen embriyoların bazılarının kritik eşik olan 5’inci güne neden ulaşamadığı sorusunun yanıtını aradıklarını belirten Prof. Dr. Kahraman, “Beklentimizin aksine embriyorun çoğu duraksıyor, gelişimini yavaşlatıyor. Yaşlı vakalarda bunu kromozom sorununa bağlıyoruz. Ama 40 yaş altında o kadar çok vakada da karşımıza geliyor ki… Hedefimiz en iyi kalite embriyoyu geliştirecek olan yumurtaları en erken dönemde, bazı gen testleriyle tespit edebilmeyi başarmak. Dolayısıyla gebelik şansını artırmak” dedi.

Kaynak: saglikekibi.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.