Özbek'ten hasta ziyaretleri

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan 'Evde Hasta Ziyareti' uygulaması ile ildeki sağlık yöneticileri hastaları evinde ziyaret ediyor.

Özbek'ten hasta ziyaretleri
Bayburt Postası - Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan 'Evde Hasta Ziyareti' uygulaması ile ildeki sağlık yöneticileri hastaları evinde ziyaret ediyor. Bakanlıkça başlatılan uygulama çerçevesinde Bayburt İl Sağlık Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, hastaneden taburcu olan vatandaşları evlerinde ziyaret ederek hizmetlerle ilgili talep ve şikayetlerini dinliyor.

Konu ile ilgili Bayburt Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklmada uygulama hakkında bilgiler verildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar tarafından verilen sağlık hizmetlerinde hasta memnuniyetini artırmak, sağlık hizmetlerinin iyileştirilerek daha kaliteli ve verimli sunumunu sağlamak ve yönetici farkındalığını arttırmak amacıyla başlatılan uygulama ile hastanelerden, aile hekimliğinden, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinden hizmet alan, doğum yapan, ameliyat olan, yoğun bakımdan çıkan, diyabet veya kronik böbrek hastalarına kadar, tedavisini görüp iyileştikten sonra evlerine taburcu olan hastalar, İl yöneticileri tarafından evinde ziyaret ediliyor. Uygulama ile hastalarla birebir iletişim kurularak hastaların aldıkları sağlık hizmetlerinin sunumu, sunulan hizmetlerle ilgili beklentileri, sağlık sistemi hakkındaki duygu ve düşünceleri birinci ağızdan duyularak var olan eksiklerin giderilmesi planlanmaktadır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.