Okul kantinleri denetim altında

Bayburt genelinde bulunan okul kantinleri ve yemekhaneler denetleniyor.

Okul kantinleri denetim altında
Bayburt Postası - Bayburt genelinde bulunan okul kantinleri ve yemekhaneler denetleniyor.

Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, tüketiciye güvenilir gıda sağlanmasının bakanlığın temel politikası olduğunu söyleyerek, il genelinde yapılan denetimlerin aralıklarla süreceğini belirtti.

Karabulut, şu açıklamayı yaptı:

“Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenilirliği’ yaklaşımı ile tüketicilerin korunması ve tüketiciye güvenilir gıda arzı, bakanlığımızın temel politikasıdır. Bu kapsamda, öğrencilerimize güvenilir gıda sunulması ve korunması da bakanlığımızın sorumluluğundadır. Bu nedenle 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün eğitim kurumları yurt ve pansiyonlarında bulunan kantin, yemekhane vb. gıda satışı yapan ve toplu tüketim yerleri gıda güvenilirliği yönünden denetlenmekte olup denetim işlemleri bundan sonra da devam edecektir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.