“Misafir Anne Tesisi” konuklarını ağırlıyor

Bayburt İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Hancı, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile Sağlık Bakanlığı tarafından 2008 yılında başlatılan “Misafir Anne Uygulaması”nın Bayburt’ta 2015 yılından beri devam ettiğini söyledi.

“Misafir Anne Tesisi” konuklarını ağırlıyor
Bayburt Postası - Bayburt İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Hancı, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile Sağlık Bakanlığı tarafından 2008 yılında başlatılan “Misafir Anne Uygulaması”nın Bayburt’ta 2015 yılından beri devam ettiğini söyledi. Hancı yaptığı açıklamada; uygulama kapsamında olumsuz iklim şartlarının ulaşımı imkânsız hale getirdiği bölgelerdeki gebeler ile, sosyal sebeplerle doğum esnasında sağlık kurumuna erişiminde problem olabilecek gebelerin tespit edilip; planlanan merkezlere nakledilmesi, konaklatılması, hastane şartlarında doğumlarının gerçekleştirmesi, doğum sonrası anne ve bebeğin sağlık durumunun uygun hale getirildikten sonra tekrar evlerine götürülmesinin sağlandığını vurguladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Misafir Anne Tesisi" uygulaması kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü Sosyal Tesisleri binası içerisinde misafir anneler için 2 yatak kapasiteli odanın hazırlanmış olduğunu, bu kapsamda Bayburt’ta son 2 yılda 127 anne adayı daveti gerçekleştirildiğini ve daveti kabul eden 2 anne adayının refakatçisi ile birlikte misafir edildiğini, aynı zamanda gebenin tüm kontrollerinin hekim ve hemşireler tarafından sağlandığını belirtti.

Hancı, şöyle devam etti:

"Tesisimiz yemek, sıcak su, televizyon, buzdolabı ve telefon imkânları ile misafir annelerin tüm ihtiyaçlarını karşılar niteliktedir. Maddi imkânsızlıklar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle hastaneye ulaşımda zorluk yaşayan 36. gebelik haftasını dolduran gebeler için misafirhane görevi görmektedir. Tüm uygulamalar ücretsiz olup Bayburt Devlet Hastanesi’ne 5 dakika uzaklıkta olan tesisimiz konuklarını beklemektedir." 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.