Milletvekili Battal, Bayburt'un 'Covid-19' tablosunu açıkladı

Bayburt Milletvekili Fetani Battal, bir yazılı açıklama ile Bayburt'un Koronavirüs tablosunu açıkladı.

Milletvekili Battal, Bayburt'un 'Covid-19' tablosunu açıkladı
Bayburt Postası - Battal, Bayburt'ta Covid-19 mücadelesi kapsamında bugüne kadar 179 pozitif vaka sayısı olduğunu, bunların 143'ünün sağlıklarına kavuştuğunu söyledi. Battal, 12 hastanın hayatını kaybettiğini, 3'ü yoğun bakımda olmak üzere 24 hastanın tedavilerinin ise devam ettiğini bildirdi. 

İşte o açıklama: 

"Koranavirüs ile mücadele sürecinde her bir vatandaşımıza kilit bir rol, hayati bir sorumluluk düşmektedir. Virüse karşı tanı, teşhis ve tedavideki etkin gücümüz; sosyal mesafe, sosyal izolasyon ve kişisel koruyucu önlemlere riayet edildikçe değer kazanacaktır.

Her bir ferdimizin bu sorumluluk duygusu ile hareket etmesi kontrol altına aldığımız bu salgının tamamen durdurulması noktasındaki mücadelemize ivme kazandıracaktır.

Ülke genelinde yakaladığımız bu başarıya paralel olarak Bayburdumuzda da kararlı bir mücadele sürdürülmektedir.

Bayburt’ta covid-19 mücadelesi ile ilgili tabloda, toplam vaka sayısı 179, iyileşen vaka sayısı ise 143 olmuştur. 12 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 3’ü yoğun bakımda olmak üzere 24 hastamızın tedavileri devam etmektedir. Yakın bir zamanda bu tedavi gören hastalarımızın önemli bir kısmının taburcu olacakları, Bayramı evlerinde aileleriyle birlikte geçirecekleri öngörülmektedir.

Hepimizi derin bir üzüntü ve endişeye sevk eden Bayburt Memnune Evsen Huzurevi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezinde pozitif tanı konulan 47 yaşlımızdan 33’ü tedavileri tamamlanarak taburcu edilmiştir. Pozitif tanısı olan Merkez çalışanlarımızdan 16 kişi de tedavileri tamamlanarak sağlığına kavuşmuştur.

Bu süreçte önce hastalığı atlatan hemşehrilerim olmak üzere toplumuza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun bir mücadele veriliyor. Devlet, Millet dayanışmasının bizleri yeni ufuklara taşıyacağına dair umutlarımız her geçen gün biraz daha artmaktadır.

Sağlık çalışanlarımıza, bu sürece katkı veren bütün Devlet memurlarımıza, gönüllü katkılar sunan fedakâr insanlarımıza, Hayırsever dostlarımıza çok çok teşekkür ediyorum.

Bütün uzmanların, Bilim kurulunun ve Sayın Sağlık Bakanımızın ehemmiyetle dile getirdiği gibi, eğer tedbirlere sıkı sıkıya devam etmezsek bugüne kadar verilen mücadeleye yazık olacak…

Mesuliyet anlayışımız ve İnsani sorumluluklarımız, verilen bu büyük mücadeleye hassasiyetle destek vermemizi gerekli kılmaktadır. En büyük destek, tedbirleri sıkıca uygulamaktır. 

Bayburt kamuoyuna saygı ve muhabbetle arz eder, Hayırlı Ramazanlar dilerim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
V.Kaldirim 4 yıl önce

ÖLEN ÖLDÜ (Ölmeseydiler)KALAN SAĞLAR BİZİMDİR
Salgın başlangıcında Sıkı yönetim ilan edilen Huzur evinde 16 personel Covit19 pozitif çıkıyorsa ve bunu koruma altına alınan hassas ve riskli 47 Büyüyümüze bulaşıyorsa siz gerisini düşünün...!
''Yani ağzına kadar barutla dolu bir cephahelikte mangal partisi vermek gibi bir şey''
1-Suçlu tabiki virus Covit 19
2-Suçlu tabiki virüsü kendine bulaştıran hayatın girdabında yaşlanıp sağlığını kaybedip yalnız kalmış, güçsüz, çaresiz yaşlılarımız..
3-Tedbirsiz ve Sorumsuz yöneticilermiz masum.
4-Dikkatsiz umursamaz personelmiz masum.
5-Görevleri gereği toplanıp tedbirler alıp uygulayıp ve tedbirleri kontrol ederek vatandaşı koruyan İl pandamı Kurumu masum.
Sonrası Bir kahraman edasıyla Malum Vekil bey ortaya çıkar varolsun devlet millet dayanışması yeni ufuklar falan filan laf edebiyatı yapar..

Hayat aynı tas aynı terane gider....

Avatar
vizontele 4 yıl önce

Bayburt'un vekili de varmış (!)

Avatar
Veli 4 yıl önce

Ne güzel dunya

Avatar
Şingahlı 4 yıl önce

Ah vah sahapsız bayburt huzurervi müdürü öyle yerinde oturuyor siyaset böle bişe

Avatar
Ozan 4 yıl önce

Sayın vekil konuşmasının içine Sayın Cumhurbaşkanına hiç yer vermemiş. Acaba Sayın Cumhurbaşkanına kızgınmı?

Avatar
Ali Mert 4 yıl önce

Il sağlık müdürü ne güne duruyor vekil açıklama yapıyor çok komik

Misafir Avatar
sülo 4 yıl önce @Ali Mert

Koltuğu sağlam olan MV var sanırım bi

Beğenmedim! (0)
Avatar
rambo yağız 4 yıl önce

Sayın ali mert bey Sağlık bakanı hiçe sayıp reyzi cumhurunuz konuşuyor o tuhaf deiılde il sağlık müdürü mü gözüne battı helal olsun bakışınıza