Kurucusu olduğu IVF merkezi, yılın en iyisi seçildi

Prof. Dr. Semra Kahraman uluslararası alandaki başarılarına bir yenisini ekledi.

Kurucusu olduğu IVF merkezi, yılın en iyisi seçildi
Bayburt Postası - Memorial Şişli Hastanesi Tüp Bebek ve Genetik Merkezi, Yılın Uluslararası IVF Merkezi seçildi. Prof. Dr. Semra Kahraman uluslararası alandaki başarılarına bir yenisini ekledi. Kurucusu olduğu ve başkanlığını yaptığı Memorial Şişli Hastanesi Tüp Bebek ve Genetik Merkezi, Almanya'da Uluslararası Grant For Fertility Innovation Araştırma Ödülü'ne layık görülürken, bu defa bir başka ödül İngiltere'den geldi.

15 Nisan 2015 tarihinde Londra'da gerçekleşen Medical Travel Journal Awards'da, Yılın Uluslararası IVF Merkezi seçilen Memorial Şişli Hastanesi Tüp Bebek ve Genetik Merkezi, Dünya PreimplantasyonGenetik Tanı Cemiyeti Başkanı Prof.Dr. Semra Kahraman, dünyadaki en prestijli ödüllerden birini daha Türkiye’ye kazandırdıklarını söyledi. 

Prof. Kahraman, “Türkiye'nin tek merkezde en fazla tüpbebek tedavisi yapan ve yurt dışından en fazla vaka başvurusu alan merkeziyiz. Yılda 3200 civarında vakaya tüp bebek tedavisi uygulamaktayız. Hastalarımızın yüzde 20'si yurt dışından ileri teknikleri uygulatabilmek amacı ile merkezimize başvurmaktadır. Başarılı gebelik sonuçlarımız ve uygulamalarımız nedeniyle yurt dışından gelen hastalar, internet forumlarında hastanemizi ve bölümümüzü birbirlerine tavsiye etmektedir. Yaklaşık 58 ülkeden merkezimize hasta başvurusu olmaktadır. Ayrıca, Türkiye'de kendi alanımızda gerçekleştirdiğimiz ilkler, preimplantasyon genetik tanı konusunda yapmış olduğumuz başarılı uygulamalar ve dünya literatüründe prestijli dergilerde yer alan çok sayıda çalışmalarımız, Türkiye'de ilk ISO 15189 akreditasyon belgesine sahip Tüp BebekMerkezi olmamız gibi diğer faktörler de ödülü kazanmamızda önemli rol oynadı” dedi.

Dünyanın her yerinden hasta başvurularına cevap verdiklerini belirten olduğunu belirten Prof. Dr. Semra Kahraman, Amerika ve İngiltere gibi ülkelere göre başarı açısından herhangi bir farklılığın bulunmadığını belirtti. Prof. Kahraman, "Bu ülkelerin büyük bir kısmında tüp bebek standartları bizim ülkemizde olduğu kadar gelişmiş değil. Dolayısıyla hastalar daha ileri teknolojilerden faydalanmak için, daha iyi gebelik sonuçları elde etmek için buraya geliyor. Bazı ülkelerden gelen hastalarımız oradaki tıbbi yaklaşımlara ve yapılan tedavilere güvenmedikleri için geliyor. Merkezimize yakın ülkeler dışında dünyanın her yerinden hasta başvuruyor. Amerika veAvrupa'dan gelen hastalar için en önemli neden ileri teknolojilerin Amerika ve İngiltere gibi ülkelere göre, bizim ülkemizde daha uygun maliyetlerle yapılıyor olması ve başarı açısından herhangi bir farklılığın bulunmuyor olması." şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.