Kekemeliği hipnozla yenin

Genellikle zeka düzeyi yüksek insanlarda görülen kekemelik ve konuşma bozukluklarından hipnozla kurtulun.

Kekemeliği hipnozla yenin

Genellikle zeka düzeyi yüksek insanlarda görülen kekemelik ve konuşma bozukluklarından hipnozla kurtulun.

Uzmanlar, çocuklar başta olmak üzere her yaş grubunda görülebilen kekemelikten, tıbbi müdahalelerin yanı sıra hipnozla bilinçaltına yapılacak müdahalelerle kurtulunabileceğini bildiriyor.

Bilinçaltı Değişim ve Hipnoz  Uzmanı Mehmet Başkak, yaptığı açıklamada, kekemelik ve konuşma bozukluğu yaşayan çocuk ve yetişkinlerde, kekemeliğin değersizlik duyguları ve özgüven eksikliği gibi negatif duyguların oluşmasına neden olduğunu söyledi.

8-10 seanslık hipnoz seanslarıyla bu yaygın sıkıntıdan büyük oranda kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, hipnozla kekemelik sorununun çözümü hakkında şu önemli bilgileri verdi:

Kekemelik kendiliğinden düzelebilir

“Genellikle 2-6 yaş arasında çocuklarda ortaya çıkan kekemelik yüzde 10 dolayında iken bu dönemde görülen kekemeliğin büyük kısmı doğru anne-baba tutumuyla kendiliğinden düzelir. 6 yaş sonrasından yetişkinliğe kadar devam eden kekemelik vakaları ise yapılan araştırmalarda yüzde 1 gibi bir orana denk geliyor.

Kekemelik iki ana sebebe dayalı olarak görülmekte, bunlarda organik orjinli kökenli olanların mutlaka tıbbi bir tedavi sürecine girmesi gerekiyor.

Büyük bir bölümü psikolojik

Psikolojik kökenli kekemelik vakaları ise toplumda görülen kekemelik vakalarının büyük çoğunluğunu oluşturuyor. Genellikle 2-3-4 yaş civarında ortaya çıkar. Ya travmatik etkiye sahip bir olayla çocuk korkmuştur ve bundan beyindeki konuşma merkezi işlevsel olarak etkilenmiştir ya da dikkat çekmek veya model alma yoluyla oluşmuştur.

Herhangi bir şarkıyı, şiiri takılmadan okuyan ya da bazen kısa süreli de olsa kekelemeden konuşabilen çocuk, yetişkin bir kekemenin yaşadığı konuşma bozukluğunun psikolojik kökenli olduğu düşünülür ve  akıcı, düzgün konuşma şansı çok yüksektir.

Hipnozla bilinçaltını temizliyoruz

Bilimsel hipnoz yöntemleriyle yüksek bir başarı oranıyla çözülen bu tür kekemelik vakalarının düzeltilmesinde çok çeşitli hipnoterapi teknikleri kullanılmakta. Öncelikle bilinçaltı düzeyde yerleşmiş korku, aşırı heyecan, aşırı çekingenlik, konuşmaktan utanma gibi korkular araştırılır ve temizlenir.

Bilinçaltı düzeyde yapılan bu temizlik çalışmasıyla vakaların ciddi bir kısmında hızlı düzelme gözlenir fakat hipnoz altında diksiyon, telaffuz çalışmalarıyla elde edilen başarının güçlendirilmesi gerekir. Yıllardır devam eden kekemelik vakalarında konuşma zorluğuna paralel yerleşen tikler, ilgili kasların istemsiz gerilmesi, kasılması gibi kekemeliğin sürdürülmesinde etkin olan, eşlik eden durumlar da hipnotik telkin ve hipnoterapatik telkinlerle düzenlenir.

En az 8-10 seanslık bir süre devam etmek ve uzmanın görüşüne göre seyrekleşen aralarla desteğe devam etmek gerekebilir.”

Çocuklarda 5-5,5 yaşından itibaren hipnotik çalışma yapılabileceğini belirten Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, çocuklardaki sorunun yetişkinlere göre çok daha hızlı düzeldiğini ancak ailelerin erken müracaatının çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.