Kantin ve yemekhaneler denetlendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, okul kantinleri, pansiyonlar, yurt yemekhaneleri ve okul çevresinde bulunan gıda işyerlerinin kontrol ve denetimlerini yaptı.

Kantin ve yemekhaneler denetlendi
Bayburt Postası - ​Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle il merkezi ve ilçelerde bulunan okul kantinleri, pansiyonlar, yurt yemekhaneleri ve okul çevresinde bulunan gıda işyerlerinin kontrol ve denetimlerini yaptı.

Denetimlerde, okullarda ve çevresinde öğrencilerin yoğun olarak alışveriş yaptığı gıda işyerlerinde asgari teknik ve hijyenik şartlarının denetimleri yanında, işyerlerinde bulunan gıda ürünlerinin muhafaza koşulları, son tüketim tarihleri ve mevzuata uygunlukları kontrol edildi.

İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, okul kantinleri ve yemekhaneler gibi yoğunluk yaşanan işletmelere yönelik olarak eğitim öğretim yılı boyunca 5996 sayılı Kanun kapsamında denetim ve kontrollerin hız kesmeden devam edeceğini, mevzuata aykırı faaliyet gösteren iş yerlerine gerekli uyarı ve yaptırımların uygulanacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.