Kanser gözünüzden anlaşılıyor!

Meme, akciğer, prostat, kan, over kanseri...

Kanser gözünüzden anlaşılıyor!

Meme, akciğer, prostat, kan, over kanseri... Rutin bir göz muayenesi sırasında gözleriniz sadece miyop, hipermetrop, şaşılık gibi rahatsızlıkları değil, başta kanserler olmak üzere birçok hastalığın da ipuçlarını veriyor. 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde Dünyagöz Hastanesi Etiler’den Doç. Dr. Samuray Tuncer, akciğer kanserinden meme kanserine kadar pek çok kanser türünün göz muayenesi sırasında tespit edildiğini belirterek, erken teşhisin önemine dikkat çekiyor.

Vücudumuzun dünyaya açılan penceresi olan gözlerimiz birçok hastalığın habercisi olabiliyor. Çağımızın hastalığı kanser de bu hastalıkların başında geliyor. Genel bir göz ve göz dibi muayenesinde kanser riski olup olmadığını rahatlıkla teşhis edebildiklerini belirten Doç. Dr. Samuray Tuncer göz içinde farklı semptomların olduğunu ve hastanın kendisinin bile fark etmediği birçok rahatsızlığın gözümüzden anlaşılabileceğini söylüyor.

Göz muayenesiyle erken kanser teşhisi


Göz dibinde görülen lezyonlar vücudumuzda oluşan hastalıkların erken dönemde teşhis edilebilmesine olanak sağlıyor. Erken teşhisin hastalığın tedavisinde en önemli etkenlerden biri olduğunu belirten Doç. Dr. Samuray Tuncer göz ve gözdibi muayenesinin altını çiziyor. “Göz dibinde farklı birçok lezyon görülebiliyor. Bu lezyonlar sistemik bir kanserin parçası olabileceği gibi, başlı başına gözden kaynaklanabilen kötü huylu kanserler de olabiliyor. Tüm bu tümörler her yaşta ortaya çıkabiliyor. Lezyonların rengi, yerleşim yeri ve büyüklüğü ise tanıda büyük önem taşıyor. Lezyonların büyük çoğunluğu iyi huylu olmakla birlikte, ciddi hastalıkların habercisi de olabiliyor. Bu nedenle erken teşhis hasta için çoğu zaman hayati önem taşıyabiliyor.”

Akciğer kanserinden prostat kanserine, lenf kanserinden meme kanserine kadar birçok hastalığın gözden teşhisinin mümkün olduğunu belirten Doç. Dr. Samuray Tuncer, herkese düzenli olarak göz muayenelerini yaptırmalarını öneriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.