"Kan Grubunu Bilmek Hayat Kurtarır"

Bayburt Gençlik Merkezi, "Kan Grubunu Bilmek Hayat Kurtarır" projesi çerçevesinde yürüttüğü çalışmayla 100 öğrencinin kan grubunu belirledi.

"Kan Grubunu Bilmek Hayat Kurtarır"
Bayburt Postası - Bayburt Gençlik Merkezi, "Kan Grubunu Bilmek Hayat Kurtarır" projesi çerçevesinde yürüttüğü çalışmayla 100 öğrencinin kan grubunu belirledi.

"Kızılay Haftası" dolayısıyla düzenlenen programda, Bayburt Gençlik Merkezi ve 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi aile hekimleri işbirliğiyle kan grubunu öğrenen 100 öğrenci, kan grubu belgelerini aldı.

Bayburt Gençlik Merkezi Müdürü Savaş Erel, yaptığı açıklamada, kan grubunu öğrenmenin önemine dikkati çekerek, "Aynı zamanda belgelenmesi de çok önemlidir. Örneğin meydana gelen kazalarda ve yaralanmalarda doktor, kişinin kan grubunu öğrenmek için vakit kaybetmek yerine daha önemli hayati bir müdahalede bulunabilir" dedi.

Kızılay Haftası dolayısıyla proje kapsamında gençlere kan grubunun önemini anlattıklarını dile getiren Erel, "Gençlerimizin kan gruplarını öğrenip belgeledik. Projeye destek amaçlı gelen doktorlarımız ise gençlerimize kan bağışı yapmaları konusunda bilgilendirmede bulundu. Bayburt Gençlik Merkezi olarak kan gruplarını öğrendiğimiz gençlerimizi oluşturduğumuz sisteme kaydettik. Acil kana ihtiyacı olan hastalarımız için gençlik merkezi üyelerine mesaj yoluyla ulaşıp yardımcı olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.