"İnsanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz"

Bayburt'ta sağlık personeline yönelik terör örgütü tarafından düzenlenen saldırılar protesto edildi

"İnsanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz"
Bayburt Postası - Bayburt'ta sağlık personeline yönelik terör örgütü tarafından düzenlenen saldırılar protesto edildi

Bayburt İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, sağlık çalışanlarıyla birlikte Bayburt Devlet Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında, 3 sağlık çalışanının terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybettiğini belirterek, "Aile hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır'da, sağlık memurumuz Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun memleketleri Şırnak'ta uğradıkları silahlı saldırılarda şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu. Ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi, sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı" dedi.

Son olarak Hakkari Şemdinli'deki devlet hastanesinin bombalı saldırı sonucu kullanılamaz hale geldiğini dile getiren Özbek, "En büyük zararı Şemdinli'de bizlerden sağlık hizmeti bekleyen halkımız gördü. Tek amaçları hayat kurtarmak, insanımızın sağlığına hizmet etmek olan çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez. Sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmayı hedefleyen bu tür saldırılar, en çokta bölge insanımıza zarar vermekte onların en temel ve doğal, insani hakkı olan sağlık imkanlarına ulaşımını güçleştirmektedir" diye konuştu.

Özbek, hastanelerde çalışanların güvenliği için gereken tedbirlerin alındığını, güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik operasyonlarına aralıksız devam ettiğini vurgulayarak, "Ancak unutmayalım ki teröre karşı en büyük cevabı, en büyük mücadeleyi birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, birbirimize sımsıkı kenetlenerek verebiliriz. Bizler tüm engellemelere rağmen din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içerisinde olacağız" ifadesini kullandı.

Basın açıklamasına Özbek'in yanı sıra Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hulki Aşır, sağlık çalışanları ve hastane personeli katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.