'Hipertansiyon' standı ilgi gördü

Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü, modern çağın getirdiği sorunlar nedeniyle artan ‘Hipertansiyon’ hastalığına dikkat çekti.

'Hipertansiyon' standı ilgi gördü
Bayburt Postası - Sağlık Müdürlüğünün Türk Dünyası Parkı’nda açtığı stantta vatandaşların tansiyonları ölçüldü.

Bayburt Devlet Hastanesi Kardiyologları Uzm. Dr. Müslüm Fırat İkikardeş, Uzm. Dr. Aziz İnan Çelik ve hemşirelerin bulunduğu stantta onlarca hastanın tansiyonları ölçülerek, doktorlar tarafından vatandaşlara bilgilendirmeler yapıldı.



Kardiyolog Uzman Doktor Müslüm Fırat İkikardeş, gazetemize yaptığı açıklamada, “Öncelikle Bayburt’ta hipertansiyon ciddi bir sağlık problemi. Bunun hem halkımız tarafından farkındalığını artırmak, hem de hipertansiyon hastalığı olanları bilgilendirmek açısından böyle bir etkinlik yapmayı planladık. Onun bir borşür hazırladık. Hem İl Sağlık Müdürlüğümüz, hem Hastanemiz, hem de Başhekimizle birlikte bu etkinliği organize ettik” dedi.

Vatandaşların stanta ilgi gösterdiğini, bu vesileyle gizli bir hastalık olan hipertansiyonla ilgili bilgilendirmeler yaptıklarını anlatan İkikardeş, “Hastalıkla ilgili belirtiler bulunan vatandaşlarımızı hastanemize yönlendiriyoruz. Vatandaşlarımız açısından çok faydalı oldu. Ben emeği olan Sağlık Müdürlüğümüz, Hatanemiz Başhekimimize ve tüm personelimize teşekkür ederim” dedi.   


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.