Hastanede aldığı eğitimle derslerinden geri kalmıyor

Afyonkarahisar'da tedavi gören "spina bifida" (ayrık omurga) hastası Yiğit Ertem, tedavi sürecinde geri kaldığı dersleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen öğretmenin hastanede verdiği eğitimle telafi etmeye çalışıyor.

Hastanede aldığı eğitimle derslerinden geri kalmıyor
Bayburt Postası - Afyonkarahisar'da tedavi gören "spina bifida" (ayrık omurga) hastası Yiğit Ertem, tedavi sürecinde geri kaldığı dersleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen öğretmenin hastanede verdiği eğitimle telafi etmeye çalışıyor. 
 
Bayburt'ta yaşayan ve hastalığı nedeniyle doğduğundan beri yürüyemeyen 10 yaşındaki Ertem, yıllardır devam eden tedavisi yüzünden eğitim hayatında sorunlarla karşılaştı.
 
Okuluna düzenli gidemeyen, bu nedenle arkadaşlarından geri kalan Ertem için üç aylık tedavi amacıyla geldiği Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde sınıf öğretmeni görevlendirildi.
 
Ertem, öğretmeni Sevil İnan'ın ilgi ve gayreti sayesinde kısa sürede ders açığını kapatarak, arkadaşlarına yetişti.
 
"Belinde kese ile doğdu"
 
Anne Süheyla Ertem, Yiğit'in belinde keseyle doğduğunu söyledi.
 
Doğduğu gün belinden ameliyat edilen oğlunun, başının da büyüdüğünü anlatan Ertem, "Yiğit'e 33 günlükken şant (hortum) takıldı. Beyni su topladığı için başı büyüyordu. Diğer ameliyatlar da ardı sıra geldi. Şimdi fizik tedavi görüyoruz. Geçen yıl da gelmiştik. Tedavi süreci başarılı olunca tekrar geldik." diye konuştu.
 
Oğlunun tedavisinin yanı sıra eğitimi ile ilgili de zorluklar yaşadıklarına dikkati çeken Ertem, Milli Eğitim Bakanlığının çeşitli nedenlerle okula gidemeyen öğrencilere evde veya hastanede eğitim imkanı sunduğunu öğrenince başvuru yapmaya karar verdiklerini anlattı.
 
Ertem, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptıkları başvuruya kısa sürede cevap verildiğini dile getirerek, şöyle devam etti: 
 
"Sınıf öğretmeni Sevil İnan, oğluma ders vermesi için görevlendirildi. Yiğit, yıllardır devam eden tedaviden dolayı okuluna çok fazla gidemiyordu. Bu nedenle eğitim açısından sınıfındaki arkadaşlarından geri kalmıştı. Sevil öğretmenimizin gelmesi bizim için çok iyi oldu. Artık Yiğit, derslerinden geri kalmıyor. En çok hoşuma giden de oğlumla birebir ilgilenilmesi oldu. Okuduğu ilkokulda da sınıfları kalabalık değil ama burada Yiğit ile yakından ilgilenilmesi, geri kaldığı dersleri telafi etmesine olanak sağlıyor.
 
Hastanede aldığımız eğitim sayesinde geriye dönük ders açığımızı da kapatmış oluyoruz."
 
Öğretmen olmak istiyor
 
Yiğit Ertem de hastane ortamında da olsa derslerine devam ettiği için mutlu olduğunu belirterek, "Ben de ileride Sevil öğretmenim gibi öğretmen olmak istiyorum. Çocukların iyi yetiştirilmesine yardımcı olacağım." dedi.
 
Fenerbahçe taraftarı olduğunu ifade eden Yiğit, basketbol oynamayı ve izlemeyi çok sevdiğini söyledi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yılmaz Ülger de öğrencilerin sağlık durumuna göre, haftalık 10 saatten az olmamak üzere eğitim verildiği bilgisini paylaştı.
 
Hastanedeki eğitim hizmetleri sırasında öğrencinin tedavi sürecinin olumsuz etkilenmemesine önem verdiklerini vurgulayan Ülger, şunları kaydetti: 
 
"Hastane koşulları nedeniyle birden fazla öğretmenin gelmesinin sakıncalı olduğu durumlarda buna göre planlama yapıyoruz. Öğrencinin, bağışıklık sistemi gibi herhangi bir sorunu yoksa 30 saate kadar ders verebiliyoruz. Amacımız, çocuklarımıza tedavi görürken, eğitim ortamından soğumaması, derslerinde eksiklik yaşamaması için hastane veya ev ortamında eğitim imkanı sağlamak." AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.