Hancı: “112’yi gereksiz megul etmeyin”

Bayburt Sağlık Müdürü İlker Hancı, vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezini gerçekten ihtiyaç duydukları durumlarda aramalarını, gereksiz yere meşgul etmemelerini istedi.

Hancı: “112’yi gereksiz megul etmeyin”
Bayburt Postası - Hancı, yaptığı yazılı açıklamada, 112 Acil Sağlık hizmetlerinin İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezine bağlı 8 istasyonda biri obez ambulansı olmak üzere 24 ambulans ve 144 çalışanla verildiğini belirtti.

İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezinin il genelinde aylık ortalama 750 gerçek vakaya ulaşarak vatandaşların acil sağlık sorunlarına en hızlı şekilde müdahale ettiğini aktaran Hancı, ekiplerin vakalara kabul edilebilir ulaşma yüzdesinin kentte yüzde 99, kırsalda ise yüzde 88,8 olduğunu ifade etti.

Hancı, daha iyi hizmet verebilmek için bu alanda sürekli denetimler yapıldığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Denetimler haricinde de personellerimizin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla sürekli olarak hizmet içi eğitimler düzenleniyor. Sağlık hizmetlerini bizler zamanında sunabilmek için üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getirirken vatandaşlarımızdan da 112 Acil Çağrı Merkezi'ni gereksiz yere meşgul etmemelerini, gerçekten ihtiyaç duyduklarında 112'yi aramalarını istiyoruz. Yine bizler bu hizmetleri sunarken 112 Acil Çağrı Merkezini arayan kişilerin sağlık sorunlarını ve adreslerini sakince çağrı karşılayıcı personele bildirmelerini istiyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ikram 6 yıl önce

personel mahalleleri tanimiyor