Halk Sağlığı'ndan sağlıklı yaşam için öneri

Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü, her yıl 3 ile 9 Eylül'de kutlanan "Halk Sağlığı Haftası" nedeniyle açıklama yaptı.

Halk Sağlığı'ndan sağlıklı yaşam için öneri
Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü, her yıl 3 ile 9 Eylül'de kutlanan "Halk Sağlığı Haftası" nedeniyle açıklama yaptı.

Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Halk Sağlığı Haftası'nın amacının halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak olduğu belirtildi.

Açıklamada, sağlıklı bir yaşamın insanların en büyük isteklerinden birisi olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Günlük hayatta yapılabilecek değişikliklerle hastalıklardan korunup sağlıklı, mutlu ve uzun bir hayat yaşamak mümkündür. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için yeterli ve dengeli beslenilmelidir. Güne başlarken mutlaka kahvaltı yapılmalıdır. Öğünler içinde en önemlisi sabah kahvaltısıdır. Yeterli ve dengeli bir kahvaltı menüsü güne istekli başlamada ve elverişli bir biçimde sürdürmede oldukça önemlidir. Kahvaltıda protein kaynağı olarak yumurta veya peynir, yeterince enerji alabilmek için tam buğday ekmeği, çörek gibi vitamin ihtiyacımız için söğüş, sebze, taze sıkılmış meyve suyu ya da meyve tüketilmelidir. 3 ana öğün, 2 ve ya 3 ara öğün olacak şekilde beslenilmelidir."

Su tüketiminin de önemli olduğuna işaret edilen açıklamada, "Günde 8 ila 10 bardak su tüketilmelidir. Vücutta oluşan zararlı maddelerin atılmasını sağlamak ve vücut sıvı dengesini koruyabilmek için 2 ila 2,5 litre su tüketilmesi önemlidir. Her gün en az 30 dakika yürüyüş yapılmalıdır. Günlük düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme ile birlikte kronik hastalıkların önlenmesindeki en önemli öğedir." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada, kilo kontrolüne de dikkat edilmesi gerektiği belirtilerek, kişisel hijyen kurallarına uyulması ile sigara ve alkolden de uzak durulması gerektiği kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.