Halk Sağlığı'ndan 'kene' hakkında bilgilendirme

Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü, KKKA hastalığı ve korunma yollarıyla ilgili eğitimler veriyor.

Halk Sağlığı'ndan 'kene' hakkında bilgilendirme
Bayburt Postası - Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü, KKKA hastalığı ve korunma yollarıyla ilgili eğitimler veriyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı tarafından vatandaşlara kenelerden buluşan KKKA hastalığı ve korunma yollarıyla ilgili eğitimler verilmeye başlandı.

Konuyla ilgili Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirme şöyle:

“Nisan ve Mayıs aylarında KKKA hastalığı hakkında il ve ilçelerde toplu halk eğitimleri gerçekleştirilmiş olup, toplu halk eğitimlerinde 6 bin 230 vatandaş, 98 öğretmen, 1449 öğrenci, 112 muhtar, 56 sağlık çalışanına eğitim verilmiştir. Hastalık hakkında toplu halk eğitimlerimiz devam etmektedir.

Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) etkeni virüs olan, ülkemizde bahar ve yaz aylarında görülen bir halk sağlığı sorunudur. Hastalığın etkeni olan virüsün taşıyıcısı olarak rol alan keneler, yabani hayvanlar, çiftlik hayvanları ve insanlar arasında virüsün taşınmasına ve çoğalmasına aracılık etmektedirler.

Hastalığın tedavisinde; etkinliği bilimsel çevrelerce kabul görmüş, uygulanabilir bir aşı henüz mevcut olmadığından destek tedavi önem kazanmaktadır. KKKA ile mücadelede en önemli tedbir insan-kene temasının en aza indirilmesidir. Bunun yolu da eğitimden geçmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.